F1: Μεγάλη έμφαση στη λειτουργία των ελαστικών δίνει η Ferrari για το 2012

Στην Ferrari πιστεύουν ότι η ικανότητα ενός μονοθεσίου να λειτουργεί καλά τα λάστιχα της Pirelli έχει εξίσου μεγάλη σημασία με την αεροδυναμική του απόδοση, και πάνω σε αυτή τη βάση δουλεύουν για το 2012.

"Είμαι πεπεισμένος για αυτό", τόνισε ο επικεφαλής της ομάδας, Στέφανο Ντομενικάλι. "Αν κοιτάξει κανείς τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκαν τα πράγματα στην Ιαπωνία,

δεν υπήρχε κάποια τεράστια διαφορά να καλύψουμε.

"Οπότε πρέπει χειριστούμε με ακρίβεια την προετοιμασία του μονοθεσίου [του 2012], χωρίς να αγχωνόμαστε υπερβολικά ότι είμαστε πολύ πίσω. Δηλαδή ίσως είμαστε πιο κοντά απ' ό,τι νομίζουμε.

"Το κρίσιμο είναι να κατανοήσουμε τη λειτουργία των ελαστικών, την οποία πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ως παράγοντα απόδοσης, γιατί νομίζω ότι υπάρχουν πολλά να μάθουμε ύστερα από μια σεζόν σαν αυτή".

Ο Φερνάντο Αλόνσο τερμάτισε δεύτερος στην Ιαπωνία, πλησιάζοντας αρκετά τον νικητή της κούρσας Τζένσον Μπάτον στους τελευταίους γύρους, καθώς σε αντίθεση με προηγούμενους αγώνες, είχε καλύτερο ρυθμό από τον βρετανό προς το τέλος.

Ο ισπανός το κατάφερε οδηγώντας μια παλαιότερη έκδοση του μονοθεσίου της Ferrari, η οποία αποφάσισε να βγάλει τις τελευταίες αναβαθμίσεις από το μονοθέσιό της που είχαν αποτύχει να προσφέρουν τα αναμενόμενα.

"Εντυπωσιάστηκα με την απόδοσή μας, γιατί για να είμαι ειλικρινής, δεν περιμέναμε ότι θα ήμασταν τόσο ανταγωνιστικοί", σχολίασε ο Ντομενικάλι.

"Αυτό οφείλεται στον συνδυασμό της επίδρασης των ελαστικών, που είναι καινούργια σε όλες τις συνθήκες πίστας και τις επιφάνειες, συν την επίδραση της 'φυσητής' εξάτμισης, η οποία είναι το κυρίαρχο στοιχείο από αεροδυναμικής άποψης.

"Πρέπει να κατανοήσουμε τον συνδυασμό αυτών των δύο ώστε να είμαστε έτοιμοι για του χρόνου, γιατί δεν έχουμε αγγίξει αυτό το μονοθέσιο από την Ουγγαρία.

"Δυστυχώς φέραμε νέες αναβαθμίσεις στο Βέλγιο και την Ιταλία, οι οποίο ελπίζαμε ότι θα μας έδιναν περισσότερα, αλλά μας έδωσαν λιγότερα. Οπότε γυρίσαμε πίσω. Αυτό είναι το μονοθέσιο που είχαμε στην Ουγγαρία, και στην Σουζούκα ήταν πολύ κοντά σε αυτό που κέρδισε.

"Δεν είναι ξεκάθαρο πώς γίνεται να συνέβη αυτό, γιατί απ' ό,τι ξέρουμε, και η McLaren και η Red Bull είχαν κάποια νέα εξαρτήματα στις τελευταίες κούρσες. Από αυτή την άποψη, είναι μια καλή βάση και σημαίνει ότι δεν βρισκόμαστε τόσο πολύ πίσω".

Keywords
Τυχαία Θέματα