F1: Αμφίβολο το ντεμπούτο του GP στο Οστιν για το 2012

Ο Μπέρνι Εκλεστοουν ενημέρωσε τις ομάδες της F1 πως υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με το ντεμπούτο του αγώνα στο Οστιν του Τέξας την επόμενη σεζόν, στο περιθώριο του εναρκτήριου GP Ινδίας.

Οπως εξήγησε ο ισχυρός άνδρας του σπορ στο περιοδικό Autosport, παρότι τα έργα κατασκευής του "Circuit of the Americas" προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, υπάρχουν διαφωνίες εντός της εταιρίας που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του αγώνα - και αυτό θέτει σε κίνδυνο τη διεξαγωγή του το 2012.

Σε ερώτηση για το πόσο σίγουρος είναι ότι η κούρσα στο

Οστιν θα γίνει του χρόνου, ο Εκλεστοουν απάντησε: "Αν με είχατε ρωτήσει ένα μήνα πριν αν το ινδικό GP ήταν 100% σίγουρο ότι θα γινόταν, θα σας έλεγα 'δεν ξέρω'. Οπότε ρωτήστε με ένα μήνα πριν από τότε που είναι προγραμματισμένο να γίνει ο αγώνας".

Πάντως ο Εκλεστοουν πιστεύει ότι δεν θα ήταν μεγάλο πλήγμα για την F1 αν το ντεμπούτο του Οστιν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καθυστερούσε κατά ένα χρόνο, από τη στιγμή που έχει ήδη συμφωνήσει με το Νιου Τζέρσεϊ για την ανάληψη μιας δεύτερης κούρσας στις ΗΠΑ από το 2013.

"[Τον αγώνα στο Οστιν] μπορούμε να τον κάνουμε είτε του χρόνου είτε τη μεθεπόμενη χρονιά", είπε. "Δεν είναι το τέλος του κόσμου".

Το ζήτημα θα τεθεί επίσημα στο τραπέζι κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής της F1 στη Γένοβα την Πέμπτη (3/11).

Εκεί θα συζητηθεί και η κατάσταση με τα GP Μπαχρέιν και Κορέας, για τα οποία επίσης υπάρχει ανησυχία όσον αφορά την πραγματοποίησή τους της σεζόν 2012, για διαφορετικούς λόγους το καθένα.

Για το Μπαχρέιν επειδή δεν έχουν ακόμα εξαλειφθεί οι λόγοι ματαίωσης του φετινού αγώνα εκεί, δηλαδή των πολιτικών αναταραχών στη χώρα, και για τη Ν. Κορέα λόγω των οικονομικών προβλημάτων της πίστας. Οι διοργανωτές του συγκεκριμένου GP έχουν ζητήσει από τον Εκλεστοουν να μειώσει την απαιτούμενη αμοιβή, κάτι που απέκλεισε σε πρώτη φάση ο 80χρονος βρετανός.

Εφόσον κάποιος από αυτούς τους αγώνες δεν είναι εφικτό να γίνει του χρόνου, τότε η Τουρκία θα πάρει πίσω τη θέση της στο καλεντάρι, έχοντας αρχικά μείνει εκτός αυτού.

Keywords
Τυχαία Θέματα