phoneKid: Ένα smartphone για τα παιδιά παρουσιάστηκε στη Βαρκελώνη

15:21 28/2/2018 - Πηγή: myPhone
Ιδιαίτερα ανησυχητικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα αποτελέσματα έρευνας, που έδειξαν ότι το 47% των γονιών στις ΗΠΑ, θεωρεί ότι το παιδί τους είναι εθισμένο με τα smartphones. Η Ισπανική εταιρεία EscudoWeb παρουσίασε στην έκθεση MWC το νέο της project, το οποίο αποκαλεί phonekid.
Στην ουσία πρόκειται για ένα smartphone για τα παιδιά που επιτρέπει στους γονείς να καθορίζουν πως και πόσο το παιδί τους χρησιμοποιεί το smartphone.

Το συγκεκριμένο smartphone, το οποίο διαθέτει μια τροποποιημένη έκδοση του Android για να αποτραπεί η παραβίαση των μηχανισμών ασφαλείας, δίνει τη δυνατότητα στους γονείς, να ελέγξουν απομακρυσμένα τη συσκευή σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, μέσω της χρήσης μιας εφαρμογής. Θα μπορείτε να επιτρέψετε στα παιδιά σας να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές που εσείς θα επιλέξετε, ή ακόμη και να δημιουργήσετε προφίλ για να δώσετε πρόσβαση σε ένα set εφαρμογών. Αν επιλέξετε για παράδειγμα το Study mode, τα παιδιά θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές όπως το Word. Ακόμη θα μπορείτε να προσθέσετε στη homescreen προτροπές-εντολές, σχετικά με το τι να ασχοληθούν τα παιδιά στη συνέχεια. Υπάρχουν όμως και περιορισμοί, που θα αποτρέψουν το παιδί από το να μειώσει τον έλεγχο τον δικό σας στη συσκευή, ενώ δεν θα είναι δυνατή η απενεργοποίηση του smartphone ή του location tracking, εκτός αν βέβαια μείνει από μπαταρία.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 44 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα