Παππάς: Πάνω από 2 δισ. ευρώ θα επενδυθούν για μετάβαση σε δίκτυα οπτικών ινών

14:23 13/9/2017 - Πηγή: myPhone
Την ανάγκη μετάβασης σε δίκτυα νέας γενιάς τόνισε για μια ακόμη φορά, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», χαρακτηρίζοντάς τες ως «μαγνήτη» επενδύσεων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για την επένδυση αυτή θα αξιοποιηθούν 500 εκατομμύρια ευρώ κοινοτικά κονδύλια, ενώ συνολικά οι επενδύσεις «θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Οι επενδύσεις μεγάλης κλίμακας που περιμένουμε να εξελιχθούν το επόμενο διάστημα έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του δικτύου των τηλεπικοινωνιών,
το πέρασμα στην εποχή των οπτικών ινών για το σύνολο του δικτύου στην Ελλάδα, καθώς κατά το μέγιστο ακόμη στη χώρα μας χρησιμοποιείται δίκτυο χαλκού. Mιλάμε για τεχνολογίες που πολλαπλασιάζουν, δεκάδες φορές, την ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο. Πρακτικά, θα αλλάξει ο τρόπος που απολαμβάνουμε την ψυχαγωγία, το οπτικοακουστικό υλικό, τις τηλεπικοινωνίες. Παράλληλα, θα επιταχυνθεί και η ανάπτυξη επειδή μπορούν να οικοδομηθούν υπηρεσίες πάνω στις υψηλών ταχυτήτων τηλεπικοινωνίες».

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 29 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα