Apple: Κατακτά τη δεύτερη θέση στα wearables, με πρώτη τη Fitbit

11:41 31/8/2015 - Πηγή: myPhone
Ένα μεγάλο ερώτημα που πολλοί ζητούν απάντηση είναι αν το πρώτο smartwatch της Apple, το Apple Watch, έχει καταφέρει να κερδίσει το καταναλωτικό κοινό και να πετύχει καλούς αριθμούς πωλήσεων. Μια νέα έρευνα της IDC έρχεται να δώσει απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, καθώς υποστηρίζει πως
η Apple απέστηλε 3,6 εκατομμύρια Apple Watches κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2015. Ο συγκεκριμένος αριθμός την κατατάσει δεύτερη, πίσω μόνο από τη Fitbit.

Η Fitbit απέστηλε περίπου 4,4 εκατομμύρια wearable συσκευές αυτό το τρίμηνο, αριθμός αυξημένος κατά 1,7 εκατομμύρια από το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Παρά την αύξηση των αποστολών, το μερίδιο της μειώθηκε από 30% σε 24,3%, κυρίως εξαιτίας της εισαγωγής των Apple αλλά και Xiaomi (απέστηλε 3,1 εκατομμύρια συσκευές) στην αγορά των wearables. Συνολικά, Fitbit, Apple και Xiaomi ήταν οι πρώτες τρεις κατασκευάστριες, με τις Garmin και Samsung να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Η εμφάνιση των Apple και Xiaomi, σε συνδυασμό με την αύξηση των αποστολών της Fitbit, συνέβαλαν στη μεγέθυνση της αγοράς κατά 232% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Πέρα από την πρώτη πεντάδα, οι αποστολές των άλλων κατασκευαστών αυξήθηκαν από τα 2,6 στα 5,7 εκατομμύρια, δείγμα της προσπάθειας των κατασκευαστών να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα κατηγορία συσκευών.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 154 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα