H Samsung αποσύρει τις αγωγές κατά της Apple στην Ευρώπη

Όπως μας ενημερώνει το Macuser, η Samsung ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει όλες τις αγωγές εναντίον της Apple σχετικά με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην Ευρώπη και συγκεκριμένα σε Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία και Ολλανδία.

Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

Η Samsung δεσμεύεται να αδειοδοτήσει

τις τεχνολογίες της με δίκαιους, λογικούς και χωρίς διακρίσεις όρους (FRAND) και πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι καλύτερο οι εταιρείες να ανταγωνίζονται δίκαια στην αγορά παρά στα δικαστήρια. Σε αυτό το πνεύμα η Samsung αποφάσισε να αποσύρει όλες τις αγωγές εναντίον της Apple στη βάση των απαραίτητων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που εκκρεμούν στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια προς το γενικότερο συμφέρον προστασίας της επιλογής του καταναλωτή.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι δεν εγκρίθηκε αίτημα της Apple για οριστική απαγόρευση προϊόντων της Samsung στις ΗΠΑ καθώς και αίτημα της Samsung για νέα δίκη μετά από κατηγορίες για παράπτωμα μέλους των ενόρκων στην μεγάλη υπόθεση του Αυγούστου.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ανακοινώσει ότι θα ερευνούσε το κατά πόσο η Samsung παραβιάζει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με την αδειδότηση πατεντών με όρους FRAND (fair, reasonable, and non-discriminatory).

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν οι δύο εταιρείες ήρθαν σε κάποια κοινή συμφωνία αδειοδότησης ή απλά η Samsung αποφάσισε να αποσυρθεί για κάποιον άλλον λόγο.

H Samsung αποσύρει τις αγωγές κατά της Apple στην Ευρώπη

Keywords
Τυχαία Θέματα