Apple: Νέα πατέντα για απενεργοποίηση των λειτουργιών των smartphones σε συγκεκριμένες τοποθεσίες

Μία νέα πατέντα κατοχύρωσε τον περασμένο μήνα η Apple που αφορά την απενεργοποίηση όλων των λειτουργιών του τηλεφώνου μόλις ο χρήστης εισέλθει σε συγκεκριμένη τοποθεσία. Πιο συγκεκριμένα, το τηλέφωνο θα παραμένει μεν ανοιχτό αλλά ουσιαστικά θα είναι άχρηστο αφού δε θα δουλεύει καμία από τις λειτουργίες του (τηλέφωνο, SMS, κάμερα, Facebook, Internet).

Η

συγκεκριμένη λειτουργία ενδέχεται να αποβεί χρήσιμη σε περιπτώσεις σημαντικών διαλέξεων, επαγγελματικούς χώρους, συναυλίες, κινηματογράφους, μαθήματα σε σχολεία και πανεπιστήμια, διαγωνίσματα/εξετάσεις και πολλά άλλα.

Η εξήγηση της Apple για την εν λόγω πατέντα έχει ως εξής:

“Οι ασύρματες συσκευές γίνονται ολοένα και πιο απαραίτητες στους χρήστες με αποτέλεσμα να τις παίρνουν μαζί τους σε ποικίλες κοινωνικές και επαγγελματικές περιστάσεις. Ως συνέπεια πολύ συχνά ενοχλούν, προκαλούν αναστάτωση ή και απειλούν ανθρώπους σε  συγκεκριμένες καταστάσεις. Για παράδειγμα, τηλέφωνα με δυνατή ένταση διακόπτουν επαγγελματικές συναντήσεις, ταινίες στον κινηματογράφο, θρησκευτικές τελετές, ακαδημαϊκές διαλέξεις κ.ο.κ.”

Σχολιασμός στο forum.

[via Mashable]

iPhone Hellas - Νέο iPad iPhone 4S iPod Touch NewsApple: Νέα πατέντα για απενεργοποίηση των λειτουργιών των smartphones σε συγκεκριμένες τοποθεσίες

Keywords
Τυχαία Θέματα