Υψηλό βιοτικό επίπεδο από την LG

Στις μέρες μας η ποιότητα της ζωής των ανθρώπων σχετίζεται άμεσα με τον βαθμό ικανοποίησης και εκπλήρωσης των ποικίλων καθημερινών αναγκών και επιθυμιών τους.


Με δεδομένο τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, υπαγορεύεται μία ολιστική προσέγγιση τόσο όσον αφορά στην υγειονομική περίθαλψη όσο και στην επίτευξη προσωπικής ευεξίας, μιας και η τεχνολογία μπορεί αναμφισβήτητα να αποτελέσει έναν σημαντικό σύμμαχο προς βελτίωση της ζωής των καταναλωτών. Η ανωτέρω θεώρηση βρίσκεται ευθυγραμμισμένη με τη σύγχρονη φιλοσοφία του «Internet των πραγμάτων»: καινοτόμα προϊόντα,

εξοπλισμένα με έξυπνο λογισμικό και στόχο να προάγουν έναν άνετο αλλά και υγιεινό τρόπο ζωής.


Οι εξελιγμένες υπηρεσίες της LG διασφαλίζουν προς την κατεύθυνση αυτή την υγεία και την ευεξία του κοινού, μέσω της ιατρικής τεχνολογίας, κυριολεκτικά εναποτιθέμενης στα χέρια των ανθρώπων.


Για την LG Electronics (LG), η έμφαση σε ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο αποτελεί λογική και αναγκαία συνθήκη εξέλιξης, μετά τις πρόσφατες βελτιώσεις που σημειώθηκαν στον τομέα του εργονομικού σχεδιασμού.


Σημείο αναφοράς στον τομέα του fitness και της υγείας, αποτέλεσαν ήδη από τη δημοφιλή διοργάνωση των Consumer Electronics Show και Mobile World Congress στη Βαρκελώνη τα wearable gadgets, που μάλιστα χρησιμοποιούνται και ταυτόχρονα: Το LG Lifeband Touch, με OLED οθόνη αφής, καταγράφει βασικές ενδείξεις κατά τη διάρκεια της προπόνησης, συνδεόμενο με γνωστές εφαρμογές, όπως το Runkeeper. Επιπλέον επιτρέπει την αναπαραγωγή μουσικής στη συσκευή του χρήστη, ενώ παράλληλα ειδοποιεί για τυχόν εισερχόμενες κλήσεις. Η διαχείριση της υγείας επιτυγχάνεται περαιτέρω με τα LG Heart Rate Earphones (ακουστικά), τα οποία εντοπίζοντας το μεταβολικό ρυθμό και τη μέγιστη κατανάλωση οξυγόνου, προσφέρουν την εμπειρία ακρόασης των χτύπων της καρδιάς μέσω smartphone, με τη βοήθεια Bluetooth.


Στον τομέα της υγιεινής του σπιτιού, η καθαριότητα μας προστατεύει από διάφορες εστίες μικροβίων που ενδέχεται να συσσωρεύονται στα σπίτια μας, αναλογιζόμενοι μάλιστα ότι περνάμε το 1/3 της ζωής μας στo χώρο της κατοικίας μας. Η νέα σκούπα LG Bedding Cleaner, βραβευμένη με Good Design Award, προσφέρει καινοτόμες και αξιόπιστες λύσεις για τον αποτελεσματικό καθαρισμό και τη διατήρηση της υγιεινής ατμόσφαιρας του σπιτιού. Επιπλέον, αποτελεί μοναδικό παράδειγμα σχεδιασμού με βάση το ανθρώπινο σώμα, επιτρέποντας τη χρήση ως και 42% λιγότερης μυϊκής δύναμης και συνεπώς εύκολου χειρισμού με το ένα χέρι, σημειώνοντας μάλιστα 27% μείωση των συνολικών ανθρώπινων κινήσεων.


Όσον αφορά την ποιότητα και τη διατήρηση της οικιακής ζωής, οι δυνατότητες των οικιακών συσκευών πολλαπλασιάζονται με το χαρακτηριστικό LG Door-in-Door των ψυγείων. Σύμφωνα με έρευνες, μία οικογένεια μπορεί να ανοίγει την κεντρική πόρτα του ψυγείου ως και 80 φορές τη μέρα, δυσχεραίνοντας τη συντήρηση των φυλασσόμενων τροφών. Τα προϊόντα διατηρούνται φρέσκα με τη βοήθεια της τεχνολογίας LG, αποτρέποντας την απώλεια κρύου αέρα κατά 41%. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την παράταση της διάρκειας ζωής των τροφίμων, λόγω επίτευξης μέγιστης απόδοσης του συμπιεστή ψυγείου, και κατ’ επέκταση τον περιορισμό των δαπανών στο σούπερ μάρκετ.


Στην πράξη, η υγιεινή διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του σπιτιού μας είναι δυνατή με τις συσκευές LG SteamWasher και Dryer Combo κατά των αλλεργιών, με πλυντήριο και τεχνολογία ατμού που διασπά τις αλλεργιογόνους ουσίες – χωρίς να βλάπτονται τα υφάσματα. Τέλος, στην εμπορική έκθεση ‘Light+Building 2014’ της Φρανκφούρτης παρουσιάστηκαν οι συσκευές LG Color Tunable Flat Light, που αλλάζουν χρώμα και θερμοκρασία χρώματος μέσω εφαρμογών smartphone. Ειδικότερα μέσω επιλογών όπως οι remote dimming και personal alerts, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόζουν το φωτισμό αναλόγως της διάθεσής τους, για μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.


Η LG ονειρεύεται ένα βέλτιστο βιοτικό επίπεδο μέσω προϊόντων που κατέχουν ηγετική θέση στην αγορά και με συσκευές που συνδυάζουν την έξυπνη τεχνολογία με την εφαρμογή βασικών αρχών υγείας.


Keywords
Τυχαία Θέματα