Σουίτα Mobile Security Assessment της Symantec

Η εταιρεία Symantec Corp. ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας σουίτας Symantec Mobile Security Assessment Suite, για φορητές συσκευές.

Αξιοποιώντας την εκτεταμένη βάση δεδομένων της Symantec

και την προηγμένη τεχνική και λειτουργική εξειδίκευση της, η Symantec Mobile Security Assessment Suite παρέχει στις επιχειρήσεις στρατηγικές και μεθοδευμένες προτάσεις για την ασφαλή ανάπτυξη των φορητών συσκευών και εφαρμογών.


Η εκρηκτική χρήση των φορητών συσκευών και των φορητών εφαρμογών στο πλαίσιο του εργασιακού περιβάλλοντος δημιουργεί μοναδικές προκλήσεις που χρήζουν αντιμετώπισης, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλή πρόσβαση και προστασία, αποθήκευση και μεταφορά της ευαίσθητης πληροφορίας. Αυτές οι προκλήσεις έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στους οργανισμούς σχετικά με το γεγονός πως θα διαχειριστούν τα ρίσκα που εμπεριέχουν οι φορητές συσκευές, κατά την μετατροπή τους από καταναλωτικές συσκευές με πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο σε διαχειριζόμενα και προστατευμένα endpoints.


“Κατά την εφαρμογή λύσεων τεχνολογίας σε φορητές συσκευές, οι επιχειρήσεις νοιώθουν εντελώς απροστάτευτες, ” είπε ο κ. Χρήστος Βεντούρης, Technology Manager της Symantec Ελλάς. “Οι επιχειρήσεις γνωρίζουν ότι η ασφάλεια αποτελεί το κύριο εμπόδιο για την ευρύτερη υιοθέτηση του mobility, αλλά με όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν στα λειτουργικά συστήματα και τις εφαρμογές, οι διευθυντές πληροφορικής δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα πως να επιληφθούν διεξοδικά με τις προκλήσεις ασφαλείας. Ρόλος μας είναι να βοηθήσουμε τους οργανισμούς να αποτιμήσουν τον βαθμό προστασίας τους και να προτείνουμε καλύτερους τρόπους να ενστερνιστούν την φιλοσοφία BYOD.”


Η σουίτα Symantec Mobile Security Assessment χρησιμοποιεί μία προσέγγιση που βασίζεται στο αποκλειστικό Mobile Security Framework της Symantec. Περιλαμβάνει δύο ενότητες: η πρώτη αφορά στην ολιστική αξιολόγηση του εταιρικού mobile security και η δεύτερη που αφορά στην εστίαση του τομέα ασφάλειας φορητών εφαρμογών.
• Το Symantec Mobile Security Assessment αξιολογεί το επίπεδο του ρίσκου που εμπεριέχεται στην εταιρική χρήση των φορητών συσκευών, όπως Apple iPhone, iPad, ή συσκευές Android –τηλέφωνα και tablets. Η αξιολόγηση παρέχει τα απαραίτητα στοιχεία κατανόησης της προβλεπόμενης έκθεσης σε ρίσκα ασφαλείας πιθανά να συμβούν από τα κενά των προγραμμάτων ασφαλείας, πολιτικών και διαδικασιών ασφαλείας, βασιζόμενα στις περιπτώσεις χρήσης φορητών συσκευών και τους διαθέσιμους ελέγχους ασφάλειας.
• Το Symantec Mobile App Security Assessment αξιολογεί την ασφάλεια των φορητών εφαρμογών ενός οργανισμού σύμφωνα με κριτήρια βέλτιστης πρακτικής για την ασφάλεια φορητών εφαρμογών. Αναπαράγοντας λειτουργικά συστήματα συστημάτων και επιθέσεις σε εφαρμογές, οι δοκιμές παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ικανότητα των φορητών εφαρμογών ενός οργανισμού να αντισταθούν σε επιθέσεις από μια εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και βοηθούν να αποτραπεί κα

Keywords
Τυχαία Θέματα