Πώς σχεδιάζει να σας… δελεάσει το νέο mid-range κινητό, vivo V29 Lite 5G;

Με μια ακόμα ελκυστική στην όψη αλλά και στην τιμή 5G συσκευή, ο κινεζικός κολοσσός «χτυπά» εύστοχα εκεί που εστιάζουν οι περισσότεροι καταναλωτές της μεσαίας κατηγορίας: στη φωτογραφία.

To εξαιρετικά ενδιαφέρον vivo V29 Lite 5G έρχεται στη χώρα μας αποκλειστικά στα καταστήματα «Cosmote» και «Γερμανός», προσθέτοντας ακόμα μια επιλογή στις πολυάριθμες εναλλακτικές προτάσεις που κατακλύζουν τη μεσαία κατηγορία smartphone. Αν, λοιπόν, το budget σας για την αγορά του επόμενού σας κινητού κυμαίνεται πάνω από

τα 300€ και κάτω από τα 400€, προετοιμαστείτε για… πονοκέφαλο, καθώς με τόσες διαθέσιμες λύσεις πρέπει οπωσδήποτε να ιεραρχήσετε τις ανάγκες σας. Το vivo V29 Lite 5G θα πλασαριστεί με ευκολία ψηλά στη λίστα των υποψήφιων συσκευών, εφόσον η φωτογραφία, η οθόνη και το καλαίσθητο design είναι σημαντικές παράμετροι για εσάς.

Κομψό και ανεξάρτητο!

Ξεκινάμε από το τελευταίο πλεονέκτημα που αναφέραμε παραπάνω, τον σχεδιασμό. Το κινητό του κινεζικού κολοσσού είναι διαθέσιμο σε δύο χρώματα: στο διαχρονικά ασφαλές και… αρχοντικό μαύρο (Flare Black) και σε μία άκρως καλοκαιρινή απόχρωση, την Dreamy Gold. Αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο, βέβαια, είναι το λεπτό προφίλ της συσκευής (μόλις 7,9 χιλιοστά) και το ελάχιστο… μεταφορικό αποτύπωμά της στην τσέπη μας, το οποίο δεν ξεπερνά τα 177 γραμμάρια.

Με χαρά διαπιστώσαμε πως η κομψότητα του V29 Lite 5G δεν οδήγησε σε θυσίες στο μέγεθος της μπαταρίας, η χωρητικότητα της οποίας ανέρχεται στα 5.000mAh. Εξίσου ευχάριστη είναι και η ταχύτητα φόρτισης, με τον FlashCharge 44W φορτιστή που βρήκαμε στη συσκευασία να μπορεί να γεμίζει πλήρως την μπαταρία σε περίπου μισή ώρα. Οφείλουμε να παρατηρήσουμε, ωστόσο, πως σε αυτή την τάξη τιμής υπάρχουν προτάσεις με ταχυφορτιστή στα 67W, αλλά σε κάθε περίπτωση η εμπειρία της παραμονής του κινητού για τόσο λίγη ώρας στην πρίζα, είναι πάνω-κάτω η ίδια.

Αντοχή σε βάθος χρόνου

Το vivo V29 Lite 5G έχει υποβληθεί σε πολυάριθμες δοκιμές αντοχής στα εργαστήρια της εταιρείας πριν την κυκλοφορία του, όπως τεστ ανθεκτικότητας του περιβλήματος σε γρατζουνιές και αντοχής της συσκευής σε ακραίες θερμοκρασίες, θέτοντάς την σε λειτουργία μεταξύ -20οC και +50οC και αποθηκεύοντάς την μεταξύ -40οC και +75οC. Οι θύρες USB έχουν δοκιμαστεί με 6.000 φορές σύνδεση και αποσύνδεση και η πιστοποίηση στεγανοποίησης IP54 εγγυάται αντοχές σε σκόνη και πιτσιλιές νερού από όλες τις γωνίες.

Η μακροβιότητα της συσκευής εξασφαλίζεται και σε επίπεδο λογισμικού, καθώς το vivo V29 Lite 5G έρχεται με τη νεότερη έκδοση του vivo Funtouch OS 13, το οποίο ενισχύει την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του Android 13. Η εν λόγω έκδοση του Android συνοδεύεται από εγγυημένες ενημερώσεις λογισμικού για μια τριετία, συμπεριλαμβανομένων εκδόσεων συντήρησης και ενημερώσεων ασφαλείας, καθώς και δύο σημαντικές ενημερώσεις έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Android.

Οθόνη και επιδόσεις

Η κυρτή 6,78 ιντσών AMOLED οθόνη του V29 Lite 5G μπορεί με άνεση να συμπεριληφθεί στους λόγους που θα πείσουν έναν καταναλωτή να αποκτήσει τη συσκευή. Με αναλογία 20:9, ιδανική για κράτημα με ένα χέρι, ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz και ανάλυση 2400×1080 pixels, η συγκεκριμένη οθόνη δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες που φιλοξενούνται σε flagship κινητά. Όταν τη δοκιμάσαμε κάτω από έντονο ηλιακό φως, δεν είχαμε πρόβλημα να διακρίνουμε με άνεση το περιεχόμενό της, μιας και η μέγιστη φωτεινότητα αγγίζει τα 1300 nits. Ευχαριστημένοι μείναμε και από την κάλυψη του DCI-P3 χρωματικού φάσματος.

Οι επιδόσεις της συσκευής σε επίπεδο multitasking και gaming κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα, με το δοκιμασμένο Snapdragon 695 5G (6nm) chipset της Qualcomm να αποτελεί μια αξιόπιστη λύση, δίχως βέβαια να είναι ό,τι πιο σύγχρονο θα βρείτε στην mid-range κατηγορία.

Τα 8GB RAM μπορούν να επεκταθούν με το τρικ της λειτουργίας Extended RAM 3.0, επιστρατεύοντας αποθηκευτικό χώρο από τα 128GB, τα οποία θα θέλαμε να μπορούμε να επεκτείνουμε, μα δυστυχώς η επιλογή για προσθήκη κάρτας microSD δεν υπάρχει.

Στα πλεονεκτήματα του chipset προσθέστε την 5G συνδεσιμότητα και την υποστήριξη eSIM.

Φωτογραφία και vivo πάνε μαζί!

Για το τέλος αφήσαμε το σημαντικότερο επιχείρημα για να αποκτήσει κανείς το vivo V29 Lite 5G, το οποίο συνοψίζεται στις αρετές της αντικραδασμικής κάμερας των 64MP. Είναι γεγονός πως για τη μεσαία κατηγορία δεν είναι πρωτόγνωρη μια τριπλή κύρια κάμερα με 64MP, ωστόσο αναμφίβολα εντυπωσιάζει η ενσωμάτωση συστήματος οπτικής σταθεροποίησης (OIS) στον φακό, ένα χαρακτηριστικό που συνήθως συναντάμε μόνο στις «ναυαρχίδες» των υπόλοιπων κατασκευαστών. Σε συνδυασμό με την PDAF αυτόματη εστίαση, χαρίζει κρυστάλλινες λήψεις που μοιάζουν σαν να έχουν προκύψει με χρήση τριπόδου! Ο συγκεκριμένος ευρυγώνιος φακός έρχεται με αρκετά μεγάλο διάφραγμα (f/1.8), ιδανικό για πορτρέτα, ενώ κάτω του υπάρχουν δυο ακόμα φακοί. Ο ένας συνεργάζεται με έναν αισθητήρα 2MP για τις macro λήψεις και ο άλλος εξυπηρετεί τον αισθητήρα βάθους 2MP. Αν αγαπάτε την φωτογραφία, αρκετές ώρες θα αφιερώσετε πειραματιζόμενοι με mode όπως Night Portrait Scene, Bokeh Flare Portrait, Multi-Style Portrait, Flash Portrait και Double Exposure.

Στην πρόσοψη, η selfie-cam των 16MP ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας, ενώ το βίντεο περιορίζεται σε Full HD ποιότητα μέχρι 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, τόσο για την πρόσθια όσο και για την πίσω κάμερα. Τέλος, υπάρχει και δυνατότητα λήψης βίντεο, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα την μπροστινή και την πίσω κάμερα.

Μας άρεσε64MP κύρια κάμερα με οπτική σταθεροποίηση στο φακόΕντυπωσιακή AMOLED οθόνη 6,78 ιντσώνΛεπτό και ελαφρύ, παρά τη μεγάλη του μπαταρίαIP54 αντοχές απέναντι σε νερό και σκόνηΥποστηρίζει 5G δίκτυα και eSIMΔεν μας άρεσεΣτην ίδια τιμή υπάρχουν πολύ ανταγωνιστικές προτάσεις όσον αφορά chipset, αποθηκευτικό χώρο και ταχύτητα φόρτισηςΣτα 128GB θα θέλαμε υποστήριξη για επέκταση με microSDΤεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6,78 ιντσών AMOLED οθόνη αναλογίας 20:9, ανάλυση 2400×1080 pixels, ρυθμός ανανέωσης έως 120Hz, φωτεινότητα 1300 nits(peak)

Chipset: Qualcomm SM6375 Snapdragon 695 5G (6nm) με octa-core CPU (2xKryo 660 [email protected] GHz & 6xKryo 660 [email protected] GHz), GPU Adreno 619

Μνήμη: 8GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 128GB

Κάμερα: Τριπλή κάμερα με LED flash, 64MP με ευρυγώνιο φακό (f/1.8), PDAF, OIS + 2MP με macro φακό (f/2.4˚) + 2MP depth κάμερα (f/2.4), HDR, panorama | Βίντεο 1080p@60fps/30fps selfie–cam 16MP (f/2.5)| Βίντεο 1080p@60fps/30fps

Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac WiFi, dual band, NFC, Bluetooth 5.1

Ήχος: 24-bit/192kHz audio

Extras: GPS/GLONASS/BDS/GALILEO/QZSS, USB Type-C 2.0 OTG, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος πάνω στην οθόνη, dual-SIM (Nano-Sim, dual stand-by), IP54 αντοχές στη σκόνη και στο νερό

Δίκτυο: 5G

Μπαταρία: 5.000mAh με φόρτιση 44W Flashcharge (ο φορτιστής περιλαμβάνεται στη συσκευασία)

Λειτουργικό: Android 13 (με Funtouch 13)

Διαστάσεις: 164.3×74,8×7,9 χιλ.

Βάρος: 177 γρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα