Κύκλος εργασιών $12.8 δισ. για την Intel

Η Intel ανακοινώνει κύκλο εργασιών $12.8 δις για το α” τρίμηνο, σε συμφωνία με τις αναθωρημένες προβλέψεις της. Ο κύκλος εργασιών παρέμεινε σταθερός, ενώ τα λειτουργικά κέρδη έφτασαν στα $2.6 δις.

H Intel ανακοίνωσε κύκλο εργασιών $12.8 δις για το πρώτο τρίμηνο,

λειτουργικά κέρδη $2.6 δις, καθαρά κέρδη $2.0 δις και κέρδη ανά μετοχή (EPS) 0,41 δολάρια. Η εταιρεία είχε έσοδα περίπου $4.4 δις από λειτουργικές δραστηριότητες, κατέβαλε μερίσματα $1.1 δις και χρησιμοποίησε $750 εκατομμύρια για την επαναγορά 21 εκατομμυρίων μετοχών.

«Ο κύκλος εργασιών κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος, με διψήφια αύξηση στα τμήματα data center, IoT και memory, αντισταθμίζοντας τη χαμηλότερη από την προσδοκόμενη ζήτηση στους επιτραπέζιους υπολογιστές για επιχειρησιακές ανάγκες», δήλωσε ο CEO της Intel Brian Krzanich. «Τα αποτελέσματα αυτά ενισχύουν τη σπουδαίοτητα της συνέχισης εκτέλεσης της αναπτυξιακής στρατηγικής μας.»

Βασικές οικονομικές πληροφορίες και τάσεις στις επιχειρηματικές μονάδες για το πρώτο τρίμηνο
-Τα έσοδα του Client Computing Group διαμορφώθηκαν στα $7.4 δις, σημειώνοντας μείωση 16 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μείωση 8 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
-Τα έσοδα του Data Center Group διαμορφώθηκαν στα $3.7 δις, σημειώνοντας μείωση 10 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 19 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
-Τα έσοδα του Internet of Things Group διαμορφώθηκαν στα $533 εκατομμύρια, σημειώνοντας μείωση 10 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 11 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
-Τα έσοδα από τους τομείς λογισμικού και υπηρεσιών (services operating), διαμορφώθηκαν στα $534 εκατομμύρια, σημειώνοντας μείωση 4 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μείωση 3 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα