Ήρθε η ώρα να φορτίσουμε τα κινητά μας στα ΜΜΜ!

Αφού τα πάντα αλλάζουν γύρω μας, γιατί πρέπει να μένουμε κολλημένοι στους προπολεμικούς συρμούς και τα προϊστορικά λεωφορεία; Επανάσταση τώρα!


Στο Λονδίνο, ένας 45χρονος άνδρας συνελήφθη με την κατηγορία ότι φόρτιζε το iPhone του ενώ βρισκόταν σε έναν συρμό του μετρό! Τα τρένα στη βρετανική πρωτεύουσα, τουλάχιστον κάποια εξ αυτών, διαθέτουν πρίζες, ωστόσο υπάρχουν ξεκάθαρες προειδοποιήσεις ότι η χρήση τους επιτρέπεται μόνο από το προσωπικό

που ασχολείται με τον καθαρισμό και τη συντήρηση των συρμών. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας αφέθηκε αμέσως ελεύθερος για να συλληφθεί εκ νέου κατ’ ευθείαν, έχοντας επιτεθεί εναντίον αστυνομικού! Από τη φόρτιση προφανώς και δεν κινδυνεύει: το κόστος για να διατηρηθεί ένα iPhone φορτισμένο για έναν ολόκληρο χρόνο είναι μικρότερο της £1. Για την επίθεση πάλι, δεν παίρνουμε κι όρκο…


Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, μήπως όμως έχει έρθει η ώρα τα ΜΜΜ που πληρώνουμε –και δεν αναφερόμαστε απαραίτητα μόνο στην Ελλάδα- να πάρουν στα σοβαρά το θέμα της φόρτισης των συσκευών των πελατών τους; Οι τελευταίοι χρησιμοποιούν smartphones, tablets, mp3 players και e-book readers καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τους και ειδικά στα ΜΜΜ. Γιατί να μην υπάρχουν πρίζες σε ορισμένα σημεία των συρμών ώστε ο κόσμος να μπορεί να φορτίζει ελεύθερα τις συσκευές του; Κι αν όχι στα ίδια τα τρένα, τότε στους σταθμούς. Εφ’ όσον έχει πληρώσει εισιτήριο για να μπει, η εν λόγω υπηρεσία προσφέρεται ως “added value”. Επιπρόσθετα με τη σωστή προετοιμασία, το κόστος της θα ήταν δυνατόν να καλυφθεί εξ ολοκλήρου ή σε μεγάλο βαθμό από χορηγίες.


Για τη δε χώρα μας, τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα: ο ήλιος μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερός μας σύμμαχος σε μια τέτοια πρωτοβουλία. Κάτοπτρα που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν πάνω από σταθμούς μετρό & ηλεκτρικού ή ακόμα και στις οροφές των λεωφορείων, θα μπορούσαν να παρέχουν την απαιτούμενη ενέργεια τις περισσότερες μέρες του χρόνου ώστε να κάνουν οι πολίτες τη δουλειά τους. Ένα τέτοιο μέτρο μάλιστα, θα βοηθούσε να περάσουν ακόμα πιο «αναίμακτα» τυχόν αλλαγές στο σύστημα επικύρωσης των εισιτηρίων προκειμένου να παταχθεί αποτελεσματικότερα η λαθρεπιβίβαση. Βέβαια επί του παρόντος, ας πούμε ότι η Κυβέρνηση έχει να ασχοληθεί με ελαφρώς σημαντικότερα ζητήματα αλλά και πάλι, όχι ότι αν δεν είχε τι να κάνει, θα εξέταζε εις βάθος μια τέτοια προοπτική…

Keywords
Τυχαία Θέματα