Η Microsoft δείχνει τον δρόμο ενάντια στην παιδική πορνογραφία

Η Microsoft αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν τα εργαλεία κατά της παιδικής πορνογραφίας που η ίδια ανέπτυξε και το ίντερνετ την ευγνωμονεί. Τι περιλαμβάνει το deal.


PhotoDNA: πρόκειται για ένα από τα εργαλεία της Microsoft που δεν έχει προβληθεί ιδιαίτερα από τον Τύπο, τουλάχιστον όχι τόσο όσο τα πιο εμπορικά προϊόντα της εταιρείας όπως τα Windows και το Office. Πρόκειται για ένα λογισμικό που αναγνωρίζει το περιεχόμενο με παιδική πορνογραφία και αποτρέπει το «ανέβασμά» του στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιείται μάλιστα από κολοσσούς του ίντερνετ όπως το Twitter και το Facebook, με το δεύτερο να εκθειάζει προσφάτως την ευστοχία του. Γενικότερα, κάθε πλατφόρμα που ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το PhotoDNA, έχει να πει γι’ αυτό μόνο τα καλύτερα.


Το πρόβλημα μ’ αυτό, ήταν στο ότι απαιτούνταν μεγάλα ποσά για την υιοθέτησή του: σέρβερ, προσωπικό, πόροι κλπ. Ε, πλέον ακόμα κι αυτά τα τελευταία εμπόδια ξεπεράστηκαν καθώς η Microsoft αποφάσισε να δώσει το λογισμικό της εντελώς δωρεάν προς κάθε ενδιαφερόμενο, διαθέτοντας το ως cloud εφαρμογή χωρίς καμία περαιτέρω απαίτηση. Στην ουσία αυτό που κάνει, είναι να σκανάρει το λεγόμενο “user-generated content” και να “flaggάρει” το περιεχόμενο που θεωρεί ύποπτο. Ο εκάστοτε διαχειριστής θα πρέπει εν συνεχεία να ελέγξει τα επισημασμένα multimedia και να αποφασίσει για την τύχη τους.


Με την κίνησή της αυτή, η Microsoft δίνει ένα ιδιαίτερα ισχυρό χτύπημα σε μία από τις μεγαλύτερες μάστιγες του ίντερνετ. Υπολογίζεται ότι οι 720.000 από τις 1,8 δισ. φωτογραφίες που «ανεβαίνουν» στο διαδίκτυο σε ημερήσια βάση περιέχουν παράνομο περιεχόμενο που εντάσσεται στην κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας. Με τη συνεισφορά των χρηστών στο περιεχόμενο πλατφορμών και sites (βλ. forums και social media) να αυξάνεται μέρα με τη μέρα, είναι δεδομένο πως το ίντερνετ χρειάζεται νέα όπλα ενάντια σε αυτού του είδους τις απειλές που γιγαντώνονται μαζί με τον ίδιο τον παγκόσμιο ιστό. Κινήσεις όπως αυτές της Microsoft οδηγούν προς τη σωστή κατεύθυνση. Μακάρι να βρουν σύντομα μιμητές. η ισχύς εν τη ενώσει άλλωστε…

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις TechPress