Η LG παρουσίασε βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα

Λειτουργικά έσοδα 503,10 εκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2016 ανακοίνωσε η LG Electronics, σχεδόν 140% υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας, το συγκεκριμένο ύψος εσόδων καταγράφηκε λόγω των υψηλών επιδόσεων των Home Appliance & Air Solution και Home

Entertainment. Τα δύο business units κατέγραψαν τα υψηλότερα τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη στην ιστορία της LG. Σε παγκόσμια κλίμακα τα ενοποιημένα έσοδα, ύψους 12,05 δισ. δολαρίων, σημείωσαν αύξηση τόσο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο κατά το 2015 όσο και σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η εταιρία LG Mobile Communications Company (Κινητή Τηλεφωνία) ανακοίνωσε έσοδα της τάξεως των 2,86 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση κατά 12% συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο, ενώ μείωση παρατηρήθηκε σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Συνολικά, οι παραδόσεις των smartphones αυξήθηκαν κατά 3% από το προηγούμενο τρίμηνο, με 13,9 εκατομμύρια smartphones να έχουν αποσταλεί κατά το δεύτερο τρίμηνο. Αναμένεται βελτίωση των επιδόσεων της εταιρείας το επόμενο τρίμηνο, καθώς θα έρθει το λανσάρισμα της νέας σειράς V και η επέκταση των πωλήσεων των μοντέλων της σειράς K και της σειράς X.

Η εταιρία LG Home Appliance & Air Solution Company (Οικιακές Συσκευές και Λύσεις Κλιματισμού) συνεισέφερε το μεγαλύτερο μερίδιο των λειτουργικών κερδών του δεύτερου τριμήνου με 373,24 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρία LG Home Entertainment Company (Οικιακή Ψυχαγωγία) κατέγραψε ρεκόρ ύψους 306,97 εκατομμυρίων δολαρίων στα λειτουργικά κέρδη επί των εσόδων, τα οποία ήταν της τάξεως των 3,58 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 5,7% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2015, κυρίως λόγω της αναπτυσσόμενης αγοράς των premium τηλεοράσεων.

Πιο αναλυτικά τώρα, η αύξηση των πωλήσεων ULTRA HD και OLED τηλεοράσεων και η βελτιωμένη διαχείριση της διάρθρωσης του κόστους συνέβαλαν σε λειτουργικό περιθώριο κέρδους 8,6%, το υψηλότερο στην ιστορία του τμήματος οικιακής ψυχαγωγίας της LG.

Ακόμα η εταιρία LG Vehicle Components Company (Εξαρτήματα Οχημάτων) κατέγραψε πωλήσεις 550,4 εκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 42% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, λόγω κυρίως της υψηλής ανάπτυξης που παρουσιάζει ο τομέας automotive infotainment.

Keywords
Τυχαία Θέματα