Θετικές προοπτικές για Managed Print Services

Σε δυναμική πορεία βρίσκεται ο τομέας διαχειρίσεων εκτυπώσεων.Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, μία στις δύο επιχειρήσεις και οργανισμοί προγραμματίζουν αύξηση των δαπανών για υπηρεσίες διαχείρισης εκτυπώσεων (Managed Print Services – MPS).Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε έκθεση της Quocirca, στοιχεία της οποίας δημοσιοποίησε χθες η Xerox, το 51% των επιχειρήσεων και οργανισμών δρομολογεί αύξηση των επενδύσεων σε υπηρεσίες διαχείρισης εκτυπώσεων το 2016, βλέποντας στις υπηρεσίες
διαχείρισης εκτυπώσεων έναν πολύτιμο οδηγό προς ένα ευέλικτο ψηφιακό μέλλον. Επιπρόσθετα η έκθεση διαπιστώνει ότι περίπου το ένα τρίτο των επιχειρήσεων και οργανισμών σκοπεύει να διατηρήσει τις σχετικές επενδύσεις στα αντίστοιχα περσινά επίπεδα .

Πάντως υπάρχει και η αναφορά ότι η παγκόσμια αγορά των MPS θα παραμείνει σταθερή χωρίς μεγάλη ανάπτυξη, καθώς ήδη σε πολλές περιοχές του πλανήτη έχει εισέλθει σε στάδιο ωρίμανσης. Ενδεικτικό της σταδιακής ωρίμανσης της αγοράς είναι ότι ήδη σήμερα η πλειοψηφία των εταιρειών και οργανισμών χρησιμοποιεί MPS εδώ και τουλάχιστον μία τριετία, με το 45% να κάνει χρήση τους τα τελευταία πέντε χρόνια (σ.σ. αφορά στις αγορές της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ).

Παρουσιάζοντας τους παράγοντες που καθοδηγούν τη ζήτηση για υπηρεσίες διαχείρισης εκτυπώσεων, αναφέρονται ως σημαντικότεροι το κόστος, η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση.Συγκεκριμένα, το 81% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η ασφάλεια ήταν κυρίως ένα σημαντικό ή πολύ σημαντικό κίνητρο (αύξηση από 75% το 2015). Η ανάγκη για ασφαλείς λύσεις και υπηρεσίες εκτύπωσης ενισχύεται με δεδομένο ότι το 61% των οργανισμών ανέφεραν τουλάχιστον μια παραβίαση δεδομένων που να σχετιζόταν με εκτυπώσεις κατά το περασμένο έτος.


Μιλώντας γενικά για την παγκόσμια αγορά των υπηρεσιών διαχείρισης εκτυπώσεων η έκθεση υποστηρίζει ότι βρίσκεται – και αυτή – σε μια πορεία διαφοροποίησης και επανακαθορισμού. Αιτία είναι η διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και οι νέες προκλήσεις που δημιουργεί για όλους ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Σήμερα, σύμφωνα με την έκθεση, επιχειρήσεις και οργανισμοί αναζητούν μεγαλύτερη ευελιξία στις συμβάσεις τους για MPS, έναν καλύτερο “οδικό χάρτη” για την καινοτομία και μια σαφέστερη στρατηγική για τη διαχείριση των πληροφοριών.

Όσον αφορά τις εταιρίες, η έκθεση της Quocirca ανέδειξε την Xerox, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς των Managed Print Services.

Keywords
Τυχαία Θέματα