Η Cosmote χορηγός των Appwards

Οι εφαρμογές που αποσπούν βραβείο θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο της τελετής απονομής των AppWARDS 2013, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, ώρα 18.30, στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων.


Στην τελετή απονομής θα παραστεί ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Θανάσης Σκορδάς, ο οποίος θα απονείμει βραβείο. Μεγάλος χορηγός των AppWARDS 2013 είναι η COSMOTE.


Στην τελετή απονομής θα παρουσιάσουν τις εφαρμογές τους οι ανεξάρτητοι developers που συμμετέχουν

στην ειδική κατηγορία App&Comers, και το κοινό θα αναδείξει με την ψήφο του τις τρείς καλύτερες εφαρμογές. H COSMOTE, χορηγεί τη συγκεκριμένη κατηγορία, η οποία θα ονομάζεται ως «Βραβείο COSMOTE Αpp&Comers», στηρίζοντας για μια ακόμη φορά την καινοτομία και τη νεανική επιχειρηματικότητα.


Τα βραβεία θα δοθούν στις εξής κατηγορίες: Business & Corporate, Entertainment-Multimedia-Lifestyle, Finance-Banking & Payments, Loyalty & Rewards, Shopping, Smart TVs, Travel & Tourism και News & Media. Θα δοθούν επίσης βραβεία Διεθνοποιημένου Start-Up, Καινοτόμου Εφαρμογής και Success Story, καθώς και το βραβείο του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη για την εφαρμογή που προάγει με τον καλύτερο τρόπο τον ελληνικό πολιτισμό και κουλτούρα. Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο δημοσιογράφος Μίλτος Μακρίδης.


Η αξιολόγηση των εφαρμογών πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του Intelligent Media Lab του ELTRUN (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και τη συμμετοχή των επιστημονικών συνεργατών του IML/ELTRUN Δρ. Γεώργιου Λεκάκου, Επ. Καθηγητής ΟΠΑ και Επιστημονικού Υπεύθυνου της ερευνητικής ομάδας IML/ELTRUN, Δρ. Παναγιώτη Κουρουθανάση, Επ. Καθηγητή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Δρ. Δημήτρη Δρόσου, Λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Στη β’ φάση της αξιολόγησης συμμετείχαν τα στελέχη Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, Κωνσταντίνος Κεσεντές, Group General Manager της PEOPLECERT, Παναγιώτης Θεοδοσόπουλος, General Manager Cloud Division της SingularLogic, Ιάσωνας Αντωνόπουλος, Product Development Director της M-STAT και Κώστας Βλαχάκης, Technology Editor και Community Manager στο techblog.gr.


Τα AppWARDS είναι τα πρώτα cross-platform βραβεία που αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν τις καλύτερες εφαρμογές (applications) για smartphones, tablets και smart TVs. Τα βραβεία πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Μεταφορών και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) και του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής (Hepis). Χορηγός των βραβείων είναι το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη και Υποστηρικτές οι Hotels Combined, Moosend και getbusy.gr.


Keywords
Τυχαία Θέματα