Η Alcatel έλαβε το ασημένιο βραβείο TOP/COM

H Alcatel έλαβε το Ασημένιο Βραβείο TOP/COM στην κατηγορία “Global Design” των βραβείων “TOP/COM GRANDS PRIX Consumer” για το νέο brand platform, “enjoy.now”.

Τα δέκατα όγδοα βραβεία TOP/COM GRANDS PRIX Consumer πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι με στόχο να αναδείξουν τις στρατηγικές και τις επικοινωνίες των brands και των καταναλωτικών προϊόντων.

Ένα νέο brand platform για ένα αναγνωρισμένο & ιστορικό

brand

Μέλος της TCL Communication, η Alcatel είναι ένα παγκόσμιο brand το οποίο κατατάσσεται στη 10η θέση στην αγορά κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, καθώς εμπορεύεται συσκευές σε περισσότερες από 160 χώρες. Ως ένα ιστορικό brand στη βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας, η Alcatel είναι ένας από τους λίγους παίκτες που επωφελούνται από μία τέτοια μακροζωία.

Το νέο brand platform “enjoy.now” παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress 2017, προκειμένου να είναι πιο κοντά στο κοινό που στοχεύει, τους επονομαζόμενους “immediates”.

Οι “immediates” είναι οι άνθρωποι που ζουν το «τώρα». Οτιδήποτε καταναλώνουμε και κάνουμε, γίνεται στη στιγμή. Εάν καλέσουμε ένα ταξί στις 10 π.μ., το περιμένουμε στις 10:02 π.μ. έξω από το σπίτι μας. Αναζητούμε προϊόντα και brands που να μας επιτρέπουν να επωφεληθούμε από την παρούσα στιγμή. Ως εκ τούτου, η Alcatel εστιάζει τη στρατηγική της στην αυθόρμητη χαρά με το brand platform “enjoy.now”.

Το νέο brand platform αντανακλά επίσης την εγγύτητά του με τον καταναλωτή: οι άνθρωποι είναι η καρδιά των πάντων, πολύ περισσότερο από τις προδιαγραφές των προϊόντων. Για ισχυροποίηση του brand, το νέο brand platform εστιάζει στην πραγματική ζωή, με «πραγματικούς ανθρώπους» αντί για κορυφαία μοντέλα.

«Ζούμε σε ένα κόσμο απίστευτων αλλαγών και συνεχούς εξέλιξης. Ένας κόσμος συνδεδεμένος με την τεχνολογία, όπου εκατομμύρια άνθρωποι ζουν τις ζωές τους άμεσα και χωρίς όρια μέσα από τα smartphones τους. Τα πράγματα που αγαπάμε είναι διαθέσιμα με το πάτημα ενός κουμπιού. Το νέο Alcatel brand platform εκφράζει αυτό που περιμένουμε από την τεχνολογία να είναι: Καινοτομία που δημιουργεί και ενισχύει τις στιγμές χαράς για όλους μας, τώρα», εξηγεί η Cécile Duriez, Marketing & Communication Director Ευρώπης, και προσθέτει: «Είμαστε περήφανοι που το brand platform “enjoy.now” κέρδισε το Ασημένιο Βραβείο, καθώς αντικατοπτρίζει τη στρατηγική του brand και απεικονίζει ένα υπερσύγχρονο design

Ο Vincent Guillaume, Creative Art Director και η Cécile Duriez, Marketing & Communication Director Ευρώπης

Δημιουργώντας ένα brand platform σε 3 στάδια

Στο διάστημα των 18 μηνών της δημιουργίας του νέου brand platform, η Alcatel ακολούθησε 3 διαφορετικά στάδια. Κατά αρχήν, η ομάδα διεξήγαγε μία σημαντική έρευνα σε 15 χώρες, με την εταιρία Millward Brown. Τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν τις συνήθειες και τις προσδοκίες των Immediates, και πάνω από όλα, μία βασική τους ανάγκη: τη χαρά.

Είτε στη Γαλλία, είτε στη Βραζιλία, είτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε στην Ινδία, η λέξη χαρά υπάρχει παντού, εκφράζοντας την ανάγκη για στιγμές διασκέδασης μέσα σε ένα κόσμο γεμάτο άγχος. Ακολουθώντας αυτό το εύρημα, ο όρος “enjoy.now” δημιουργήθηκε από την εταιρία Fearlessly Frank. Το τελευταίο βήμα ήταν να σχεδιαστεί η πλατφόρμα, χρησιμοποιώντας τον όρο “enjoy.now”. Το in–house δημιουργικό στούντιο της Alcatel δημιούργησε ένα ελκυστικό design που αναβλύζει χαρά.


Σχεδιάζοντας την πλατφόρμα Enjoy.now

Η in–house δημιουργική ομάδα άρχισε να σχεδιάζει μία εικονική ταυτότητα που απεικονίζει φυσικές και αυθόρμητες στιγμές της ζωής, διαφορετικές και προσωπικές ευχάριστες στιγμές με μία σύγχρονη και τολμηρή προσέγγιση. Όλα αυτά σε συνδυασμό με μια ισχυρή επεξεργασία χρωμάτων που δημιουργούν ένα θετικό, αξιόπιστο και ανανεωμένο όραμα για το brand, σύμφωνα με την αρχική σύντομη παρουσίαση. Αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε ζωντανά χρώματα που θυμίζουν τα φίλτρα του Instagram, τα οποία είναι αρεστά στο κοινό μας.

“Ως ένα in–house δημιουργικό στούντιο της Alcatel, αυτή η νέα πλατφόρμα είναι μια πραγματικά συναρπαστική ευκαιρία για να δημιουργήσουμε κάτι από την αρχή. Η πλατφόρμα enjoy.now σχετίζεται με τη χαρά, αλλά η χαρά μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα για τον κάθε άνθρωπο. Αυτό είναι που μας κέντρισε το ενδιαφέρον”, δήλωσε ο Vincent Guillaume, Creative Art Director και Product Visualization Designer της Alcatel.

Αναγνωρίζεται ως μία φιλόδοξη μάρκα

Από το επίσημο λανσάρισμα του “enjoy.now” στο Mobile World Congress 2017, το νέο brand platform χρησιμοποιείται σε καμπάνιες, από την κλασική συσκευασία και τα έντυπα υλικά, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, τα social media, έως και στα υλικά (roll–outs) για εκδηλώσεις και για τα διάφορα σημεία πώλησης. Συνεργάτες, καταναλωτές και μέσα ενημέρωσης μας μεταφέρουν πολύ θετικά σχόλια.

Το βραβείο αυτό υποδηλώνει ότι η Alcatel τώρα αναγνωρίζεται ως ένα φιλόδοξο brand που παρέχει εμπνευσμένα μηνύματα στους καταναλωτές. Δεν είναι μόνο μία παρότρυνση για δράση. Είναι μία δήλωση σκοπού, και μία φιλοσοφία για να ζήσει κανείς. Το Enjoy.now μόλις ξεκίνησε. Χάρη σε όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν για το νέο brand platform, χάρη σε όλους εκείνους που στόχος τους είναι να αυξήσουν τη δυναμική του enjoy.now!

Keywords
Τυχαία Θέματα