Φιλόδοξη πρωτοβουλία Internet.org

Μία νέα πρωτοβουλία ξεκίνησε το Facebook, σε συνεργασία με εταιρείες κολοσσούς, όπως οι Samsung, Nokia, Qualcomm, MediaTek, Opera και Ericsson. Πρόκειται για το φιλόδοξο πρόγραμμα Internet.org.


Στόχος του Internet.org είναι να προσφέρει πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε όσους δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με άλλες εταιρείες, οι εφαρμογές για την πρόσβαση στο internet θα γίνουν απλούστερες, η κατανάλωση ενέργειας θα μειωθεί, ενώ θα πέσουν και τα κόστη πρόσβασης στο mobile internet.


Για πολλούς αναλυτές η κίνηση αυτή αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα του Mark Zuckerberg, προκειμένου να γίνει ένας από τους ρυθμιστές της αγοράς. Η πρωτοβουλία του εστιάζει στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπου παρατηρούνται και οι μεγαλύτερες δυσκολίες πρόσβασης στο ίντερνετ, ενώ παράλληλα καταβάλλεται προσπάθεια να μειωθεί η ανάγκη σε MB από τις εφαρμογές Facebook στο κινητό. Άλλοι εκτιμούν, ότι αυτή είναι μια κίνηση που έρχεται να ανταγωνιστεί το Project Loon της Google, καθώς η ίδια η Google δεν φαίνεται να βρίσκεται ανάμεσα στους ιδρυτές της πρωτοβουλίας.



Keywords
Τυχαία Θέματα