ΕΕΛ/ΛΑΚ: Με νέο ενημερωτικό δελτίο

Με πλούσια ύλη για τα νέα και τις εκδηλώσεις, που «γυρίζουν» γύρω από τις ανοιχτές τεχνολογίες ανά εβδομάδα, κυκλοφόρησε το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο της ΕΕΛ/ΛΑΚ.

Στο ενημερωτικό δελτίο θα βρείτε τις εκδηλώσεις των ανοιχτών τεχνολογιών του μήνα ανα εβδομάδα, που πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις της Ελλάδος καθώς και του εξωτερικού με διεθνή ενδιαφέρον.

Στην ύλη του επίσης περιλαμβάνεται η συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ της ΕΕΛ/ΛΑΚ και του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ που έχει ως στόχο να διαχυθεί προς το ευρύ κοινό όλο το υλικό που έχει συγκεντρώσει το «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Ακόμα χρήσιμο είναι το άρθρο με τις οδηγίες για την ψηφιακή υπογραφή εγγράφων με τη χρήση της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας και Ανοιχτού Λογισμικού.

Μεγάλο ενδιαφέρον για το ανοιχτό περιεχόμενο παρουσιάζει επίσης η δράση της Wikipedia για την Ελευθερία Πανοράματος, ενώ για τις Ανοιχτές τεχνολογίες η παρουσίαση του Dronecode και ο Διαγωνισμός Ανοιχτής Σχεδίασης Εξοπλισμού Δημοσίων Χώρων είναι μερικά από τα πιο σημαντικά άρθρα του μήνα.

Δείτε ακόμα παραδείγματα χρήσης των αδειών creative commons. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι η ταινία ALPHA – A TRANSMEDIA CINEMATIC PERFORMANCE, όπου όλο το υλικό της έχει διατεθεί με cc άδεια.

Επίσης σημαντικό ενδιαφέρον έχει και το Φωτόδεντρο, ένα Ανοικτό ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο που διανέμεται με την άδεια Creative Commons.

Βέβαια ποιος θα αψηφίσει το κάλεσμα για ubuntu install fest σε όλη την Ελλάδα;
Συμπλήρωσε τη φόρμα και γίνε εσύ αυτός που θα διοργανώσει το ubuntu istall fest και θα διαδώσει το ανοιχτό λογισμικό στην περιοχή σου!

Keywords
Τυχαία Θέματα