Δράσεις… εκπαίδευσης στο Μουσείο ΟΤΕ!

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ παρουσίασε τα εκπαιδευτικά προγράμματα 2015-2016 σε εκδήλωση που διοργανώθηκε με αφορμή τα 25 χρόνια λειτουργίας του.

Με την αφορμή τη συμπλήρωσης 25 χρόνων λειτουργίας, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ παρουσίασε τα εκπαιδευτικά προγράμματα 2015-2016 για παιδιά και γονείς σε ειδικό event.

Τα δωρεάν προγράμματα περιλαμβάνουν: εργαστήρια ζωγραφικής, γλυπτικής, design, τεχνολογικών

πειραμάτων, εκπαιδευτικής ρομποτικής και μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις. Ωστόσο, δεν λείπουν και δράσεις, όπως είναι το πρόγραμμα που αφιερώνεται στην ασφαλή περιήγηση στο ίντερνετ, το οποίο και διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μέσα στο πρόγραμμα 2015-2016, επίσης, υπάρχουν διαδραστικές παραστάσεις και ημέρες ασχολίας με τη χαρακτική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ οργανώνει ξεναγήσεις και σε άτομα με προβλήματα όρασης μέσω των ακουστικών μέσων και της αφής. Σε όλα τα προγράμματα, τα παιδιά ενημερώνονται για τις τηλεπικοινωνίες από την αρχαιότητα έως και σήμερα, ενώ διασκεδάζουν, ανακαλύπτοντας τη χαρά της δημιουργίας και της γνώσης μέσα από τις εικαστικές τέχνες και τις τεχνικές τους, την τεχνολογία και τις επιστήμες.

Το Μουσείο λειτούργησε για πρώτη φορά το 1990 και είναι το μοναδικό που περιλαμβάνει έναν πλούσιο “θησαυρό” τεχνολογικών εφευρέσεων που αγγίζει τα: 4.500 αντικείμενα, τα 14.000 αρχεία οπτικοακουστικού υλικού, τα 3.000 τηλεγραφήματα και τις 13.000 τηλεφωτογραφίες.

Μέσα στο Μουσείο, επιπρόσθετα, βρίσκεται το πρώτο τηλεοπτικό στούντιο και ένας κόσμος αφιερωμένος στους τρόπους επικοινωνίας από την ελληνική αρχαιότητα μέχρι τον 18ο αιώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα