«Ανύπαρκτο» 4G στην Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα νέα στοιχεία που δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι θα βρεθούν σε αγροτικές περιοχές δεν θα έχουν πρόσβαση σε δίκτυο τέταρτης γενιάς (4G).


Σύμφωνα με την Επιτροπή, τρεις στους τέσσερις κατοίκους αστικών κέντρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν πρόσβαση σε συνδέσεις 4G/LTE κινητής τηλεφωνίας και ουσιαστικά καμία αγροτική περιοχή δεν διαθέτει δίκτυο 4G. Αντίθετα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάνω από το 90% των ατόμων έχουν πρόσβαση σε δίκτυο 4G.


Η

αντιπρόεδρος της Επιτροπής Νέιλι Κρους δήλωσε: «Είμαι με την πλευρά των πολιτών, των φορολογουμένων, των ψηφοφόρων που απλώς θέλουν να δουλεύουν τα κινητά και οι ταμπλέτες τους. Είναι απογοητευτικό όταν το κινητό μου σταματά να λειτουργεί στις Βρυξέλλες επειδή υπάρχει μόνο δίκτυο 3G. Εκατομμύρια πολιτών έχουν το ίδιο πρόβλημα καθημερινά.»


«Η οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει με τέτοιες συνθήκες, οι οποίες, εξάλλου, υποβιβάζουν σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας τους κατοίκους της υπαίθρου και όσους επισκέπτονται τέτοιες περιοχές στις διακοπές τους. Δεν έχει σημασία πού βρίσκεται κανείς. Εφόσον πληρώνει για να αγοράσει μια συσκευή και μια συνδρομή κινητής τηλεφωνίας, αυτή θα πρέπει να λειτουργεί» πρόσθεσε η Νέιλι Κρους.


Η Νέιλι Κρους δήλωσε: «Το δίκτυο της ΕΕ βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Οι κινητές τηλεπικοινωνίες προβλέπεται να αυξάνονται παγκοσμίως κατά 66% τον χρόνο, οι έξυπνες συσκευές είναι παντού και οι πολίτες επιθυμούν να βλέπουν βίντεο στις συσκευές αυτές. Αν δεν διατεθεί περισσότερο ραδιοφάσμα, όλο το σύστημα θα καταρρεύσει».


Με δεδομένη την έκρηξη της ζήτησης για δεδομένα, η ΕΕ έχει διαθέσιμες τεράστιες ποσότητες ραδιοφάσματος ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για ασύρματες ευρυζωνικές επικοινωνίες υψηλής ταχύτητας.
τέταρτης γενιάς (4G)
Ωστόσο, η κατανομή του ραδιοφάσματος γίνεται προς το παρόν σε εθνικό επίπεδο. Λόγω προβλημάτων σε εθνικό επίπεδο έχουν προκληθεί καθυστερήσεις ως προς τις διαδικασίες και τις άδειες, ενώ παράλληλα, μετά τις δημοπρασίες που τους εξασφάλισαν την σχετική άδεια, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας έχουν πλέον ελάχιστα κονδύλια να διαθέσουν για την ανάπτυξη των δικτύων.


Η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με τον κατακερματισμό της αγοράς σε 28 εθνικές αγορές, σημαίνει ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν έχουν πραγματικές δυνατότητες να αναπτύξουν ενιαία στρατηγική σε επίπεδο ΕΕ. Ως συνέπεια, και οι χρήστες δεν ικανοποιούνται και η ΕΕ υστερεί στον παγκόσμιο αγώνα δρόμου για υπηρεσίες 4G.


Keywords
Τυχαία Θέματα