Αντικατάσταση των Captcha από games

Τα ενοχλητικά Captcha που πρέπει κανείς να συμπληρώσει για να διαπιστωθεί ότι είναι άνθρωπος και όχι κάποιο bot αναμένεται να εξαφανιστούν.


Ο σκοπός τους είναι η μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά πολλές φορές είναι αδύνατον για έναν χρήστη να διακρίνει τα σύμβολα σε κάποιο CAPTCHA για να καταφέρει να ολοκληρώσει τη διαδικασία που επιθυμεί.


Πέραν τούτου, δεν είναι λίγες οι αναφορές που κυκλοφορούν για πιθανό και εύκολο χακάρισμα της δήθεν προστασίας που προσφέρουν τα CAPTCHA, άρα επιβάλλεται

να βρεθεί μια διαφορετική λύση ώστε να αποδεικνύουμε πως είμαστε άνθρωποι και όχι bots. Αυτή η λύση θα μπορούσε να είναι το εργαλείο PlayThru της εταιρίας “Are You a Human”.


Σύμφωνα με τον COO της εταιρίας, Reid Tatoris, “Τα CAPTCHA που χρησιμοποιούν γραπτό κείμενο είναι δύσκολο να αποσαφηνιστούν και εύκολο να σπάσουν, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ακόμα περισσότερο η δυσκολία τους και ο φαύλος κύκλος να οδηγεί σε απογοητευμένους χρήστες και διαχειριστές ιστοσελίδων”


Μια μικρή μελέτη της Are You a Human έδειξε ότι περίπου 1 στους 5 χρήστες φεύγουν από την ιστοσελίδα που επισκέπτονται αν δυσκολευτούν με το CAPTCHA. Στόχος είναι να κρατηθούν αυτοί οι χρήστες με αντικατάσταση του από το PlayThru και ήδη περισσότερες από 200 ιστοσελίδες το χρησιμοποιούν, τρέχοντας 300.000-400.000 παιχνίδια ανά μήνα, με μέσο όρο λύσης 10-12 sec.


Keywords
Τυχαία Θέματα