Αύξηση κερδών και εσόδων το γ΄ τρίμηνο για την IBM

Αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε η IBM Corp. για το γ΄ τρίμηνο του έτους, ενώ την ίδια στιγμή αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ξένα πρακτορεία, ο κολοσσός της πληροφορικής ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 7% στα 3,84 δισ. δολ. ή 3,19 δολ. ανά μετοχή από κέρδη 3,59 δισ. δολ. ή 2,82

δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα ανήλθαν σε 26,2 δισ. δολ. από 24,3 δισ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.


Τα προσαρμοσμένα κέρδη χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία ανήλθαν σε 3,28 δολ. ανά μετοχή σημειώνοντας άνοδο 15% σε ετήσια βάση.


Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 3,22 δολ. ανά μετοχή με έσοδα ύψους 26,26 δισ. δολ.


Η εταιρεία αναθεώρησε ταυτόχρονα ανοδικά το guidance για τα λειτουργικά κέρδη στο σύνολο του έτους στα 13,35 δολ. ανά μετοχή τουλάχιστον. Στις προηγούμενες εκτιμήσεις της η εταιρεία έκανε λόγο για τουλάχιστον 13,25 δολ. ανά μετοχή, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 13,32 δολ. ανά μετοχή.


Ο τίτλος της εταιρείας σημειώνει μεγάλες απώλειες 3,9% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα