Αδειοδότηση Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ με το EKT διοργανώνουν σεμινάριο στις 17 Δεκεμβρίου στο INNOVATHENS με θέμα: Αδειοδότηση Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα.


Στο σεμινάριο θα αναλυθεί το θέμα της αδειοδότησης λογισμικού από τεχνική, αλλά και νομική άποψη και θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι συχνότερα χρησιμοποιούμενες άδειες Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα. Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τις βάσεις για την κατανόηση αδειών

λογισμικού, θα γνωρίζουν λεπτομέρειες για συγκεκριμένες άδειες και θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις αυτές στην καθημερινή τους επαγγελματική ενασχόληση.


Το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα διαρθρωθεί ως εξής:
10:00 – 10:30 Προσέλευση
10:30 – 14:30 Σεμινάριο για την αδειοδότηση ανοιχτού λογισμικού
14:30 – 15:00 Διάλειμμα με ελαφρύ γεύμα
15:00 – 16:30 Ομιλία και παρουσίαση σχετικής εμπειρίας από εταιρίες.
16:30 – 17:30 Συζήτηση με τους συμμετέχοντες.


Ομιλητής: Αλέξιος Ζάβρας ( http://about.me/zvr )
Ο Αλέξιος Ζάβρας είναι ο Open Source Officer της Intel Mobile Communications, με αρμοδιότητα την επίβλεψη της χρήσης και παραγωγής ΕΛ/ΛΑΚ στην εταιρεία. Έχει πολύχρονη πορεία στο χώρο του ΕΛ/ΛΑΚ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει σπουδές και διδακτορικό δίπλωμα στην Επιστήμη των Υπολογιστών (ΕΜΠ και University of Wisconsin – Madison).


Το Enterprise Europe Network-Hellas στην υπηρεσία των ελληνικών επιχειρήσεων: Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2008 και περιλαμβάνει πλέον 600 τοπικούς οργανισμούς σε 54 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική. Υποστηρίζει περισσότερες από 2 εκατ. επιχειρήσεις ανά έτος σε θέματα διεθνούς εμπορίου, τεχνολογικών συνεργασιών και πρόσβασης σε χρηματοδότηση. Στην Ελλάδα, το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas (www.enterprise-hellas.gr) αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Παρέχει υπηρεσίες για διεθνή επιχειρηματική συνεργασία, ενημέρωση για ευρωπαϊκές πολιτικές, καινοτομία και μεταφορά τεχνολογίας, ενίσχυση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία. Συντονιστής του ελληνικού δικτύου είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).


Keywords
Τυχαία Θέματα