Site αποκλειστικά για διαλέξεις

Ο ιστότοπος blod.gr (ακρωνύμιο των λέξεων Bodossaki Lectures on Demand) είναι ο μοναδικός στη χώρα μας που προβάλλει αποκλειστικά διαλέξεις.


Δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2011 με πρωτοβουλία και δαπάνες του Ιδρύματος Μποδοσάκη και εντάσσεται στο πλαίσιο του πρωταρχικού στόχου του Ιδρύματος για την προαγωγή της Παιδείας στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια κοινωνική προσφορά

χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα, που αποσκοπεί στην διάδοση της γνώσης και του πνευματικού προβληματισμού στον τόπο μας, μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας.


Το blod.gr συγκεντρώνει, βιντεοσκοπεί και προβάλλει αυτούσιες, επιλεγμένες ομιλίες, διαλέξεις και εκδηλώσεις λόγου από όλο το φάσμα της πνευματικής μας ζωής. Εμπλουτίζεται διαρκώς με την πολύτιμη συνδρομή όσων εργάζονται για τη διάχυση της γνώσης και φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πραγματικό «κόμβο» πνευματικού διαλόγου, ανοιχτό σε κάθε χρήστη του διαδικτύου που επιθυμεί να διευρύνει τους γνωστικούς του ορίζοντες.


Στους 15 μήνες της παρουσίας του Blod.gr στο διαδίκτυο έχουν βιντεοσκοπηθεί και αναρτηθεί στο διαδίκτυο 700 σχεδόν εκδηλώσεις λόγου με 950 ομιλητές, ενταγμένες σε 49 θεματικές κατηγορίες, τις οποίες εμπιστεύτηκαν στο Blod.gr οι 150 επιστημονικοί και πολιτιστικοί φορείς που τις διοργάνωσαν. Με τον τρόπο αυτό, σε σύντομο χρονικό διάστημα, καταγράφηκαν συνολικά 500 σχεδόν ώρες διαλέξεων, που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα είχαν διασωθεί. Οι ομιλίες αυτές, μετά την ανάρτησή τους, παραμένουν διαρκώς στη διάθεση του κοινού, σχηματίζοντας, με την πάροδο του χρόνου, ένα ευρύχωρο διαδικτυακό αποθετήριο γνώσης στο οποίο ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προστρέξει.


Links
http://www.blod.gr
http://www.facebook.com/Blod.gr
https://twitter.com/Blodgr


Keywords
Τυχαία Θέματα