Photo Hack Day ’15: Με κίνητρο τις photo εφαρμογές!

Οι Canon, Imaging Mind και EyeEm ενώνουν τις δυνάμεις τους στη διοργάνωση Photo Hack Day 2015 που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 28 Νοεμβρίου.

Η Canon, ηγετική εταιρεία παροχής λύσεων στον τομέα των τεχνολογιών απεικόνισης, η Imaging Mind, φουτουριστικό γραφείο και συλλογικότητα που ασχολείται

με την οπτική κουλτούρα, και η EyeEm, δημιουργική συλλογικότητα και «αγορά» για τη φωτογραφία, συνεργάστηκαν για τη διοργάνωση της τέταρτης ετήσιας Photo Hack Day, η οποία θα διεξαχθεί στο Βερολίνο στις 28 Νοεμβρίου.

Η διοργάνωση, ένας 24ωρος μαραθώνιος συγγραφής κώδικα για εφαρμογές λογισμικού, φέρνει ομάδες προγραμματιστών, σχεδιαστών και φωτογράφων από ολόκληρη την Ευρώπη αντιμέτωπες με την πρόκληση δημιουργίας νέων και επαναστατικών φωτογραφικών εφαρμογών, σε επίπεδο πρωτοτύπου, οι οποίες αλλάζουν εκ βάθρων τον τρόπο με τον οποίο καταγράφουμε και βλέπουμε τις εικόνες και αλληλεπιδρούμε με αυτές.

«Η InfoTrends αναφέρει ότι το 2014 τραβήχτηκαν 810 δισεκατομμύρια φωτογραφίες παγκοσμίως. Εκτιμά ότι ο αριθμός τους θα ανέβει στο 1 τρισεκατομμύριο φωτογραφίες έως το τέλος του 2015 και στα 1,3 τρισεκατομμύρια φωτογραφίες μέχρι το 2017. Αυτό μας λέει ότι οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο επιδιώκουν ολοένα και περισσότερο την επικοινωνία μέσω εικόνων και βίντεο», δήλωσε ο Alberto Spinelli, Διευθυντής Ψηφιακών Υπηρεσιών στην Canon Europe. «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με την τεχνολογική κοινότητα του Βερολίνου και τη διαρκή υποστήριξη των μαραθώνιων διοργανώσεων ‘Hackathon’, που στοχεύουν στην απελευθέρωση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας.»

Νωρίτερα φέτος, οι Canon και Imaging Mind ήταν οικοδεσπότες της διοργάνωσης ‘Hack the Visual’ στο Λονδίνο, ενός 48ωρου συλλογικού μαραθωνίου με στόχο τη συνεργατική άρση των φραγμών προς το επόμενο επίπεδο οπτικής κουλτούρας. Αυτές οι εταιρίες ενώνουν τώρα τις δυνάμεις τους με την EyeEm, η οποία οργάνωνε εξ αρχής το Photo Hack Day.

«Το Βερολίνο είναι ένα κέντρο πολιτισμού στην Ευρώπη, με μοναδική ιστορία και δημιουργικό, ζωντανό και δυναμικό οικοσύστημα· συνεπώς, η επιλογή του για την επόμενη διοργάνωσή μας ήταν μια απόλυτα λογική κίνηση», δήλωσε ο Floris van Eck, Διευθύνων Σύμβουλος της Imaging Mind.

Περισσότεροι από 150 δημιουργοί από ολόκληρη την Ευρώπη θα συγκεντρωθούν για τη δημιουργία νέων εφαρμογών και την παρουσίαση των έργων τους στο κοινό την ημέρα επίδειξης, 29 Νοεμβρίου, στον χώρο εκδηλώσεων Colonia Nova του Βερολίνου.
Μεταξύ των έργων που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια της τρίτης ετήσιας Photo Hack Day το 2013 συμπεριλαμβάνονταν:

το Snapcat, μια εφαρμογή selfie για γάτεςτο Tourist Eraser, μια εφαρμογή η οποία εξαλείφει τους τουρίστες από φωτογραφίες· μια εφαρμογή για την επιλογή της καλύτερης θέσης φωτογράφισης, που αναλύει την απήχηση και το κοινωνικό γράφημα για να προτείνει την καλύτερη τοποθεσία και ώρα για τη φωτογράφιση ενός τοπόσημουφυσικά φίλτρα, τα οποία χρησιμοποιούν φακούς και άλλο εξοπλισμό για την αναπαραγωγή ψηφιακών φωτογραφικών φίλτρων· και πολλά άλλα.

«Οργανώνουμε εκδηλώσεις Photo Hack Day από τις πρώτες ημέρες ύπαρξης της EyeEm» δήλωσε ο Ramzi Rizk, συνιδρυτής και Διευθυντής Τεχνολογίας της EyeEm. «Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να έρθει κανείς σε επαφή με δημιουργούς που έχουν παρόμοιες αντιλήψεις και να θέσει στον εαυτό του την πρόκληση της δημιουργίας ενός λειτουργικού πρωτοτύπου σε εξαιρετικά λίγο χρόνο. Είναι εντυπωσιακό τι μπορεί να γίνει μέσα σε μόλις 24 ώρες.»

Ο κύριος στόχος της διοργάνωσης είναι οι συμμετέχοντες να διασκεδάσουν μαζί και ταυτόχρονα να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να συναντηθούν με ομοϊδεάτες δημιουργούς. Οι Canon, Imaging Mind και EyeEm θα παρέχουν ένα αίθριο στον τελευταίο όρο του κτιρίου, με ψυχαγωγία, φαγητό και ποτό καθ” όλο το σαββατοκύριακο, καθώς και βραβεία αξίας πάνω από 10.000€ στις νικήτριες ομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα