Hackfest9 στο Hackerspace.gr

Αυτήν την Πέμπτη 8 Μαρτίου στις 20:00 πραγματοποιείται το Hackfest9 στο Hackerspace.gr.


Το δέκατο κατά σειρά Hackfest (0-9) είναι αφιερωμένο στο HTML5 και σε ό,τι καινούριο υπάρχει για web τεχνολογίες, με παρουσιάσεις και ανοιχτή συζήτηση.


Οι παρουσιάσεις ως τώρα αφορούν τη δημιουργία γραφικών με χρήση τεχνολογιών HTML5, τα εργαλεία

ανάπτυξης του Firefox καθώς και μια πρώτη εισήγηση για το νέο λειτουργικό σύστημα για κινητά απ’ το Mozilla με τίτλο “the Web is the platform”.


Οι παρουσιάσεις έχουν την μορφή “Lightning talk”, όπου μετά τις 10λεπτές εισηγήσεις δίνεται η δυνατότητα για ερωτήσεις και συζήτηση γύρω από όσα ακούστηκαν. Παρουσιάσεις μπορούν να γίνουν από κάθε ενδιαφερόμενο αρκεί να αφορούν μια ανοιχτή τεχνολογία και να τηρείται το χρονικό όριο των 10 λεπτών.


Το hackerspace.gr είναι ένας χώρος αφιερωμένος στο δημιουργικό hacking κώδικα και κατασκευών στο κέντρο της Αθήνας. Λειτουργεί με βάση τη φιλοσοφία του Ανοιχτού Λογισμικού και προάγει την δημιουργικότητα, συνεργασία, έρευνα, ανάπτυξη και φυσικά τη μάθηση. Ο χώρος είναι ανοιχτός 24/7 σε όλους και η πρόσβαση είναι δωρεάν ενώ φιλοξενεί καθημερινά συναντήσεις δημιουργών λογισμικού ή περιεχομένου αλλά και DIY projects.


Keywords
Τυχαία Θέματα