Ericsson Cloud System

Tο Ericsson Cloud System είναι μια επαναστατική λύση cloud, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε παρόχους να αρπάξουν τις ευκαιρίες εισόδου σε νέες αγορές.


Τα δίκτυα κινητών επικοινωνιών έχουν περάσει από διάφορα στάδια εξέλιξης: 2G, 3G και Long

Term Evolution. Τη στιγμή που το mobility γίνεται κυρίαρχο χαρακτηριστικό του νέου ψηφιακού τρόπου ζωής, το επόμενο βήμα για τα δίκτυα θα είναι να αποτελέσουν το όχημα μέσω του οποίου θα εξελίσσεται το ίδιο το cloud. Καθώς οι κάτοχοι smartphones εστιάζουν το ενδιαφέρον τους όλο και περισσότερο στην ποιότητα που αποκομίζουν από την εμπειρία χρήσης των συσκευών τους και οι πάροχοι αναζητούν νέες πηγές εσόδων, είναι απαραίτητο τα σημερινά δίκτυα να εξελιχθούν παράλληλα με το cloud. Οι υπηρεσίες Cloud θα πρέπει να διανέμονται στους χρήστες, ενώ τα δίκτυα – συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας cloud computing και storage – θα πρέπει να είναι ευέλικτα σε end-to-end βάση. Ο συνδυασμός των παραπάνω θα δημιουργήσει ένα καινούριο σύνολο δυνατοτήτων οι οποίες δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα.


Ανταποκρινόμενη σε αυτή την ανάγκη, η Ericsson (NASDAQ: ERIC) παρουσιάζει το Ericsson Cloud System. Πρόκειται για μια επαναστατική λύση cloud, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε παρόχους δικτύων και υπηρεσιών κινητής επικοινωνίας να αρπάξουν τις ευκαιρίες εισόδου σε νέες αγορές, μέσα από τη δυνατότητα ‘ευέλικτης’ αξιοποίησης του συνόλου των δικτυακών τους πόρων (end-to-end elasticity). Δίνει τη δυνατότητα σε υπηρεσίες, όπως το cloud computing και η αποθήκευση δεδομένων σε υποδομές δικτύου, να συνδεθούν με μια καλύτερη εμπειρία χρήσης όσον αφορά τις εφαρμογές cloud, ενώ παράλληλα επιτρέπει καλύτερη και πιο αποδοτική χρήση των διαθέσιμων δικτυακών πόρων.


Το Ericsson Cloud System περιλαμβάνει την εφαρμογή Ericsson Cloud Manager, η οποία προσφέρει νέες δυνατότητες από πλευράς διαχείρισης και λειτουργίας ολόκληρου του δικτύου, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει επιδόσεις επιπέδου carrier-grade.


Το σύστημα προσφέρει ένα περιβάλλον για την εκτέλεση εφαρμογών, το οποίο είναι ανεξάρτητο από την πηγή προέλευσης των εφαρμογών αυτών, η οποία μπορεί να είναι η Ericsson, ο πάροχος ή κάποιος εξωτερικός συνεργάτης. Έτσι δεν καθίσταται δυνατή μόνο η προσθήκη νέων υπηρεσιών αλλά και η ενσωμάτωση παλαιότερων στην ίδια virtualized πλατφόρμα.


Tο Ericsson Cloud System περιλαμβάνει το Ericsson Cloud Execution Environment, ένα περιβάλλον που βασίζεται στο OpenStack Cloud Management και τον KVM hypervisor. Η λύση έρχεται να προστεθεί στο Ericsson Cloud Manager, το υπάρχον σύστημα OSS. Καθώς βασίζεται στο Ericsson Blade System και στο Ericsson SSR, εξασφαλίζει ομαλό migration και επιτρέπει σε εικονικές και μη εικονικές εφαρμογές να εκτελούνται, διατηρώντας παράλληλα απόδοση επιπέδου carrier-grade.


Ο κ. Magnus Furustam, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του τομέα Product Area Core and IMS στην Ericsson, δήλωσε τα εξής: “Όταν παρουσιάζουμε νέες τεχνολογίες, προστατεύουμε τις υπάρχουσες επενδύσεις των παρόχων. Υλοποιούμε cloud-enabled δίκτυα εξελίσσοντας τις υποδομές που ήδη διαθέτουν. Και αυτό το κάνουμε χρησιμοποιώντας πλατφόρμες που έχουν καθιερωθεί στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, όπως είναι το EBS και το SSR, ενσωματώνοντας καινούριο software με τρόπο που εξασφαλίζει ποιότητα carrier-grade, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούμε και μια πλατφόρμα για νέους συνεργάτες. Η συστηματική αυτή υλοποίηση ενός πλήρους (end-to-end) ευέλικτου συνόλου δικτυακών, υπολογιστικών και αποθηκευτικών πόρων καθιστά εφικτή την παροχή νέων υπηρεσιών και την υποστήριξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων, αυτό δηλαδή που αποκαλούμε Cloud Evolution.”


Το Ericsson Cloud System θα είναι διαθέσιμο στην αγορά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014, ενώ η επίδειξη της εφαρμογής θα παρουσιαστεί από την Ericsson στο Mobile World Congress 2013 της Βαρκελώνης, από 25-28 Φεβρουαρίου.


Keywords
Τυχαία Θέματα