«Βαθαίνει» το διαγενεακό κενό εμπιστοσύνης στη διαφήμιση

Την έκταση της διαφοράς μεταξύ γενεών σε επίπεδο εμπιστοσύνης απέναντι στη διαφήμιση, χάσμα το οποίο εντατικοποιείται εξαιτίας των αλλαγών media μέσω των οποίων κοινωνικοποιείται κάθε γενιά, αποκαλύπτει νέα έρευνα, την οποία διεξήγαγαν το βρετανικό thinktank, αφιερωμένο στη διαφήμιση, Credos και το ερευνητικό agency Craft. Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι καταναλωτές ηλικίας 35-54 ετών ανησυχούν περισσότερο για την ασφάλεια

των δεδομένων τους από τα νεότερα, αλλά και τα μεγαλύτερα σε ηλικία κοινά.

Επίσης, βρέθηκε ότι οι συμμετέχοντες ηλικίας άνω των 55 ετών τείνουν να απασχολούνται λιγότερο από τους υπόλοιπους για τα δεδομένα τους, απλώς και μόνο διότι συμμετέχουν λιγότερο στα σχετικά media και, επομένως, έχουν μικρότερη ανάγκη να κατανοήσουν το ζήτημα.

Παράλληλα, κάθε κοινό εξακολουθεί να αναφέρει τον καταιγισμό διαφημίσεων ως βασική αιτία αυτής της δυσπιστίας. Ιδίως τα νεότερα κοινά ανησυχούν περισσότερο από ποτέ για το θέμα, με το ποσοστό των ατόμων που το αναφέρουν ως κύρια αιτία να αυξάνεται από 19% σε 32% από το 2021.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι υπάρχουν ενέργειες στις οποίες μπορεί να προβεί το industry για να αναχαιτίσει τη συνεχή κρίση εμπιστοσύνης γύρω από τη διαφήμιση.

(Πηγή: Μarketingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα