Το 45% των CEOs δεν πιστεύει ότι οι εταιρείες τους θα επιβιώνουν σε μια δεκαετία

Νέα έρευνα της PwC σε 4.702 global CEOs αποκαλύπτει ότι σχεδόν οι μισοί (45%) δεν πιστεύουν ότι οι επιχειρήσεις τους θα είναι βιώσιμες σε δέκα χρόνια αν συνεχίσουν στην τρέχουσα πορεία τους, επικαλούμενοι τις πιέσεις της τεχνολογικής προόδου, της κλιματικής αλλαγής και της πολιτικής αβεβαιότητας.

Όπως επισημαίνεται, οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να επιβιώσουν είναι αυτές που χρειάζονται ριζικό μετασχηματισμό του επιχειρηματικού μοντέλου. Οι προβληματισμοί των CEOs αφορούν την αποδοτικότητα

και τη βελτίωσή της σε συνάρτηση με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, ειδικά σε καθημερινές εργασίες ρουτίνας. Επίσης, έχουν να κάνουν με τη βιωσιμότητα, με το 40% να υποστηρίζει ότι έχουν αποδεχθεί χαμηλότερα hurdle rates για επενδύσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

Τέλος, αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη, με το 70% να πιστεύει ότι θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία τους δημιουργεί και αποδίδει αξία. Ωστόσο, το 69% αναγνωρίζει ότι η πλειονότητα του ανθρώπινου δυναμικού χρειάζεται επανεκπαίδευση και το 68% βλέπει ότι η ΤΝ αυξάνει την ένταση του ανταγωνισμού στον κλάδο τους.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα