Τα McDonald’s επαναφέρουν τον ρόλο του Global CMO

Με στόχο τη δημιουργία «ισχυρού επιχειρηματικού momentum».

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την κατάργησή του, τα McDonald’s επαναφέρουν τον ρόλο του παγκόσμιου CMO, με στόχο να ενδυναμώσουν το brand διεθνώς. Ο Alistair Macrow, πρώην επικεφαλής marketing της αλυσίδας στη Μ. Βρετανία αναλαμβάνει τη θέση και θα είναι υπεύθυνος, τόσο για τη στρατηγική marketing, όσο και για την εξέλιξη των ομάδων marketing του brand. H ανάθεση στον Macrow έρχεται μερικούς μήνες μετά τις ανακατατάξεις που πυροδότησε η αποχώρηση της τότε Global

CMO, Silvia Lagnado.

Στο πλαίσιο αυτό, το marketing βρέθηκε εκτός του Συμβουλίου των McDonald’s, με τον Colin Mitchell να αναλαμβάνει Senior Vice-President of Global Marketing και τον Bob Rupczynski να παίρνει τον ρόλο του SVP of Marketing Technology, τον οποίο και διατηρεί. Ωστόσο, καθώς ο Mitchell αποχώρησε από την εταιρεία, ο CEO, Chris Kempczinski, επέλεξε να επαναφέρει τον τίτλο του Global CMO, προκειμένου να δημιουργήσει «ισχυρό επιχειρηματικό momentum» για το brand.

«Το brand είναι πολλά περισσότερα από ένα logo: είναι μια δήλωση αξιών, προθέσεων και φιλοδοξιών με τις οποίες οι καταναλωτές συνειδητά (και ασυνείδητα) επιλέγουν να συνδεθούν», σχολίασε ο Kempczinski.
(Πηγή: Marketingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα