Στο WPP τα ευρωπαϊκά media της Nestlé

Στο WPP αναθέτει τον λογαριασμό του media planning και buying της στην Ευρώπη η Nestlé, κατόπιν spec το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Campaign, τις οποίες επιβεβαίωσε σε δεύτερο χρόνο η εταιρεία, o λογαριασμός, ο οποίος καλύπτει 47 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, ανατίθεται στην OpenMind

του WPP, μέρος του βραχίονα media investment Group M. Η διαδικασία ξεκίνησε στο τέλος του 2022, με τη Nestle να αναφέρει τότε ότι σκόπευε να αναθεωρήσει τις media agency συμφωνίες της σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, παρά τα πρόσφατα τότε reviews σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία.

Η εταιρεία, στην Ευρώπη, συνεργάζεται με agencies τεσσάρων ομίλων και, συγκεκριμένα, τα WPP, Publicis Groupe, Interpublic Group και Dentsu, ενώ, τον Ιούλιο, περιόρισε τη συνεργασία της σε δύο ομίλους, τους WPP και Publicis Groupe. Σε ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε η Nestlé, επιβεβαιώνοντας την αρχική είδηση, εκπρόσωπός της σημείωσε:

«Οι καταναλωτές σήμερα επιθυμούν πρόσβαση σε προϊόντα και υπηρεσίες με τον δικό τους τρόπο, ανεξαρτήτως καναλιού. Ενδιαφέρονται για τη βιωσιμότητα και την υγεία και περιμένουν από τα brands να προσφέρουν εξατομικευμένες λύσεις σε πραγματικό χρόνο. Γι’ αυτό επιλέξαμε ένα μόνο media agency προκειμένου να μετασχηματίσουμε την επικοινωνία marketing στην Ευρώπη, ενισχύοντας την προσοχή, τη συνάφεια και την αύξηση της καταναλωτικής βάσης».

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα