IKEA, The Newtons Laboratory: Μια φρέσκια 360 καμπάνια για τη δημιουργική φύση του ανθρώπου!

Το νέο αφήγημα της IKEA συνοψίζεται στη φράση «Μαζί δημιουργούμε νέες δυνατότητες» και η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη χώρα η οποία κλήθηκε να το επικοινωνήσει. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάστηκε μια 360 καμπάνια με επίκεντρο τη δημιουργική φύση του ανθρώπου και τα προϊόντα ΙΚΕΑ ως enablers αυτής. Η Νατάσα Χρηστοφή, Marketing Manager, IKEA

Ελλάδας, και ο Δημήτρης Μπελέκος, General Manager, The Newtons Laboratory, μας μιλούν για το νέο κεφάλαιο της IKEA και την επικοινωνία που τη συνοδεύει.

MW: Η νέα επικοινωνία της IKEA, δεν αποτελεί «ακόμα μια καμπάνια», αλλά εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο για την εταιρεία. Τι περιλαμβάνει αυτό το νέο κεφάλαιο και τι σημαίνει για
την IKEA;

Νατάσα Χρηστοφή: H νέα επικοινωνία μας παρουσιάζει το νέο αφήγημα της εταιρείας «Μαζί δημιουργούμε νέες δυνατότητες» και είμαστε η πρώτη χώρα που έρχεται να το αποτυπώσει δημιουργικά. Η καμπάνια υπογραμμίζει την εσωτερική δύναμη των ανθρώπων για δημιουργία και τις δυνατότητες που δίνει η ΙΚΕΑ για την έκφραση της δημιουργικότητας. Και όλα αυτά με μια ιδιαίτερη, ζεστή και ευρηματική επικοινωνιακή γραφή.

Ποια δημιουργική ιδέα αξιοποιήθηκε για την «ενσάρκωση» του νέου αυτού αφηγήματος;

Δημήτρης Μπελέκος: Η κεντρική ιδέα της νέας μας καμπάνιας περιστρέφεται γύρω από την ανήσυχη, δημιουργική φύση του ανθρώπου. Γύρω από τις ανάγκες του, τις επιθυμίες του, αλλά και όλα όσα κάνει για να ζήσει κάθε στιγμή του όπως πραγματικά τη θέλει. Στην ουσία πρόκειται για ένα «μανιφέστο» της ΙΚΕΑ σχετικά με την ανθρώπινη φύση και τη δύναμη που έχει καθένας από εμάς να δημιουργεί. Να δημιουργεί χώρους, συναισθήματα, στιγμές. Σε αυτό το «σκηνικό» που οι άνθρωποι φτιάχνουμε για να ζήσουμε τις στιγμές μας, τα προϊόντα ΙΚΕΑ γίνονται όχι μόνο συμπρωταγωνιστές μας, αλλά και enablers της δημιουργίας μας.

Ποια θα λέγατε ότι είναι η λέξη-κλειδί της καμπάνιας και ποιο το βασικό μήνυμα που θέλετε να επικοινωνήσετε μέσω αυτής;

Δ.Μπ.: Η προφανής απάντηση είναι η λέξη «δημιουργία», αλλά ίσως η πιο σωστή να είναι η λέξη «άνθρωπος». Γιατί όλοι εμείς οι άνθρωποι είναι που τελικά είμαστε οι δημιουργοί και άρα οι πρωταγωνιστές αυτής της καμπάνιας. Το βασικό μήνυμα που θέλουμε να επικοινωνήσουμε είναι πως κάθε ένας από εμάς είναι ένας εν δυνάμει δημιουργός, ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνει.

Γιατί η δημιουργία δεν έχει πάντα πρακτικό αποτύπωμα, με την έννοια μιας ζωγραφιάς ή ενός ποιήματος. Αν για παράδειγμα με τις πράξεις σου σκορπίζεις χαμόγελα στα πρόσωπα που αγαπάς, είσαι ένας δημιουργός συναισθημάτων. Κι αν όλοι με τις πράξεις μας φροντίζουμε να δημιουργούμε, τότε κάνουμε καλύτερες όχι μόνο τις ζωές μας, αλλά και τον κόσμο γύρω μας.

Σε ποια Μέσα ξεδιπλώνεται και με τι υλικά;

Δ.Μπ.: Μια τέτοια 360 καμπάνια ξεδιπλώνεται σε όλα τα μέσα. Η ταινία μας «παίζει», με διαφορετικές διάρκειες, σε τηλεόραση, σινεμά αλλά και στον ψηφιακό κόσμο των social media και των άλλων digital μέσων, ενώ φυσικά δεν λείπει το print κομμάτι, με καταχωρήσεις σε έντυπα μέσα.

Άλλωστε, στόχος μας είναι το μήνυμά μας να φτάσει σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την ηλικία και τον τρόπο ζωής τους, για να τους δώσει το κίνητρο να ανακαλύψουν τη δική τους δημιουργική πλευρά.

Η IKEA δεν επαναπαύεται, παρά το γεγονός ότι είναι ηγέτης στην κατηγορία της. Πώς θα περιγράφατε με μία-δυο λέξεις την εταιρεία, αλλά και το όραμα και τη στρατηγική της για το μέλλον;

Ν.Χρ.: Στην ΙΚΕΑ πιστεύουμε ότι όλοι μαζί, γινόμαστε μια δύναμη που μπορεί να βελτιώσει τη καθημερινή ζωή των περισσότερων ανθρώπων στο σπίτι. Αυτό που θέλουμε είναι να εμπνέουμε δημιουργικά τους ανθρώπους, ξεκλειδώνοντας δυνατότητες. Στον προσωπικό τους χώρο και έξω από αυτόν. Σκεφτόμαστε θετικά, δημιουργούμε, ανανεώνουμε και εξελίσσουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα