Πρωτόκολλο διαλειτουργικότητας εξετάζει η Meta

Το Threads, η «απάντηση» της Meta στο Χ, θα αρχίσει να δοκιμάζει νέο πρωτόκολλο που θα καθιστά τις αναρτήσεις του ιστότοπου διαθέσιμες σε άλλες υπηρεσίες που χρησιμοποιούν το ActivityPub.

Ο Founder και CEO της Meta, Mark Zuckerberg, δήλωσε ότι η εταιρεία «ξεκινά μια δοκιμή όπου τα posts από Threads accounts θα είναι διαθέσιμα στα Mastodon

και ActivityPub. Η διαλειτουργικότητα των Threads θα δώσει στους ανθρώπους περισσότερες επιλογές σχετικά με τον τρόπο αλληλεπίδρασής τους».

Όταν το Threads ξεκίνησε για πρώτη φορά, μία από τις ιστορίες που θάφτηκαν κάτω από την «αφήγηση της αντιγραφής» αφορούσε το «Fediverse», το οποίο βασιζόταν στο ανοιχτό social networking πρωτόκολλο, ActivityPub. Όπως σημείωσε τότε το WARC, αυτό θα καθιστούσε δυνητικά το Threads διαλειτουργικό με άλλες εφαρμογές όπως τα Mastodon και WordPress. Ένα προφανές πλεονέκτημα αυτού, θα ήταν ότι θα μπορούσε να προσφέρει διαφήμιση σε επίπεδο portal και όχι περιεχομένου.

Σε γενικές γραμμές, τα στοιχεία του νέου πρωτοκόλλου, που αναπτύχθηκε από το Mastodon, δεν έχουν σημασία για τον marketing practitioner ακόμη. Σημασία έχει η προσπάθεια να καταστεί ως αντι-Twitter/X και να προσφέρει εναλλακτική λύση στην καταρρέουσα υπηρεσία micro-blogging, τόσο για τους χρήστες όσο και για τους advertisers.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρωτόκολλο, Meta,protokollo, Meta