Πρόοδος στους στόχους βιωσιμότητας της Henkel

Την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το οικονομικό έτος 2023 δημοσίευσε πρόσφατα η Henkel, σημειώνοντας πρόοδο στην υλοποίηση της παγκόσμιας βιώσιμης στρατηγικής της, ειδικότερα σε σχέση με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

Επιπλέον, η εταιρεία διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της, στοχεύοντας σε όλο και περισσότερο βιώσιμα προϊόντα, ενώ επεκτείνει περαιτέρω το πρόγραμμα δέσμευσης των εργαζομένων της.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία, μεταξύ άλλων, μείωσε το αποτύπωμα CO2 στην παραγωγή της κατά 61% ανά μετρικό τόνο προϊόντος (σε σύγκριση με το 2010), ενώ αύξησε το ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε 89.

Παράλληλα, αύξησε το μερίδιο του ανακυκλωμένου πλαστικού στις συσκευασίες των προϊόντων της στο 19% παγκοσμίως, ενώ κάλυψε το 96% της παγκόσμιας ζήτησης με βιώσιμα πιστοποιημένο φοινικέλαιο (πυρηνέλαιο) και γιόρτασε τα 10 χρόνια συνεργασίας με τον οργανισμό Solidaridad. Η έκθεση αναφέρει, επίσης, πως πέρυσι, το ποσοστό των γυναικών σε διοικητικές θέσεις αυξήθηκε στο 39,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα