Παρουσιάστηκε το Σήμα Επισκέψιμου Ζυθοποιείου

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15, Φεβρουαρίου, στο Barley Cargo, η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και το Υπουργείο Τουρισμού παρουσίασαν τη νέα πρωτοβουλία «Σήμα Επισκέψιμου Ζυθοποιείου».

Η πρόταση της ΕΕΖ είχε ως στόχο τη σύνδεση της ελληνικής παραγωγής μπίρας με αυτήν της φιλοξενίας, μέσα από ένα οργανωμένο θεσμικό πλαίσιο. Ο Πρόεδρος της ΕΖΖ, Σοφοκλής Παναγιώτου, δήλωσε σχετικά:

«Το αυξανόμενο ενδιαφέρον του κοινού για τα προϊόντα του ζύθου και η αλματώδης ανάπτυξη της μικροζυθοποιίας την τελευταία

δεκαετία, μας οδήγησαν στην υποβολή της συγκεκριμένης πρότασης».

Τα ζυθοποιεία δέχονται ήδη πληθώρα αιτημάτων, τόσο από ιδιώτες όσο και από οργανωμένους φορείς και εταιρείες του τουριστικού κλάδου, για επισκέψεις στους χώρους παραγωγής, καθώς και για γευστικές δοκιμές των προϊόντων τους, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης.

Η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ανέφερε: «Το νέο αυτό Σήμα έρχεται να παντρέψει δημιουργικά τον κόσμο του εγχώριου ζύθου συνολικά, από τις πρώτες ύλες, την επεξεργασία τους στις ζυθοποιητικές εγκαταστάσεις και την παραγωγή της ελληνικής μπίρας, με αυτόν της φιλοξενίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα