Οι ξένες επενδύσεις στο επίκεντρο του 6th InvestGR Forum 

To «6th InvestGR Forum 2023: Greece Staying the Course» συμπλήρωσε φέτος έξι χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στον δημόσιο διάλογο για τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, αναφέρθηκε στις επιδόσεις της χώρας στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Στην εναρκτήρια συνεδρία του φετινού InvestGR Forum, ο Διευθύνων Σύμβουλος

της EY Ελλάδος, Γιώργος Παπαδημητρίου, παρουσίασε, για πρώτη φορά, τα ευρήματα της τελευταίας έκδοσης της ετήσιας έρευνας που διεξάγει η EY σε παγκόσμια κλίμακα, με τίτλο «EY Attractiveness Survey Ελλάδα 2023», με θέμα την ελκυστικότητα της χώρας ως επενδυτικού προορισμού.

Ο Παπαδημητρίου ανέφερε σχετικά ότι: «Αδιαμφισβήτητα, η Ελλάδα έχει κάνει αξιοσημείωτα βήματα προόδου στην προσέλκυση περισσότερων και ποιοτικότερων άμεσων ξένων επενδύσεων, εμπνέοντας αισιοδοξία στους επενδυτές για το προβλεπτό μέλλον. Ωστόσο, σε ένα περιβάλλον ισχυρού ανταγωνισμού, όπου μικρές και μεγάλες χώρες διεκδικούν με την ίδια ένταση ένα μεγαλύτερο μερίδιο των επενδύσεων, δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα