Μνημόνιο συνεργασίας της Lidl με το ΑΠΘ

Στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων για το καλό του πλανήτη, η Lidl Ελλάς υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Καλαμαριάς με στόχο την αναστολή της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση του αστικού πρασίνου.

Συγκεκριμένα, η Lidl

Ελλάς συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Life CliVUT, το οποίο υλοποιείται από το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ υπό την καθοδήγηση της Ομότιμης Καθηγήτριας Θέκλας Τσιτσώνη, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς, με θέμα την ανάπτυξη στρατηγικής για τη διαχείριση των αστικών χώρων πρασίνου, με τελικό στόχο τον μετριασμό των τοπικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Η Lidl Ελλάς υποστήριξε δράση δενδροφύτευσης 120 νέων δένδρων και θάμνων σε πέντε σχολεία του Δήμου Καλαμαριάς. Οι δράσεις δενδροφύτευσης ξεκίνησαν την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, στο 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς. Το έργο προβλέπει δράσεις ενημέρωσης, κατάρτισης και συμμετοχής των πολιτών για τη βελτίωση του αστικού πρασίνου και τη συμβολή στην ευημερία και την ποιότητα ζωής στις πόλεις.a

Keywords
Τυχαία Θέματα