Οι marketers νιώθουν σιγουριά με το ΑΙ

Τα τρία τέταρτα (73%) των επαγγελματιών στον τομέα του marketing, παγκοσμίως, αισθάνονται σίγουροι αναφορικά με τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με νέα έρευνα του LinkedIn, ενώ αντίστοιχο ποσοστό (74%) αναμένει ότι η τεχνολογία θα αλλάξει σημαντικά τον τρόπο εργασίας τους το επόμενο έτος.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, έξι στους δέκα marketers χρησιμοποιούν ήδη την τεχνολογία, με περίπου τους μισούς (49%) να πειραματίζονται με εργαλεία όπως το ChatGPT.

Το 84% πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα υποστηρίξει το έργο τους και θα βοηθήσει τις ομάδες να σκεφτούν καινοτόμα.

Το 42% ελπίζει ότι θα τους βοηθήσει με την παραγωγικότητα. Οι marketers σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη σε καθημερινές εργασίες, όπως η σύνοψη μεγάλων άρθρων και videos (77%), η δημιουργία προσχεδίων γραπτού περιεχομένου και παρουσιάσεων (74%).

Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης, ενώ τίθενται διάφορα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της αλλά και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων που παράγει. Ωστόσο, είναι σαφές ότι οι επαγγελματίες του marketing αναγνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να τους βοηθήσει να επικεντρωθούν σε εργασίες υψηλότερης αξίας.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα