Οι εκδότες «αντεπιτίθενται» στην τεχνητή νοημοσύνη

Οι εκδότες αντεπιτίθενται στις πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης, που χρησιμοποι-ούν το περιεχόμενό τους, ασκώντας πιέσεις στις κυβερνήσεις για να διασφαλίσουν ότι προστατεύεται η πνευματική τους ιδιοκτησία, ενώ παράλληλα λαμβάνουν μέτρα για να εμποδίσουν τη σάρωση του περιεχομένου τους για την εκπαίδευση των συ-στημάτων AI.

Μια σειρά μεγάλων ειδησεογραφικών και μιντιακών brands έχουν προ-σθέσει κώδικα στους ιστότοπούς τους για να εμποδίσουν τη σάρωση του περιεχομέ-νου των πλατφορμών τους από τον ανιχνευτή ιστού της OpenAI, GPTBot, αναφέρει το CNN.

Οι IAC και New York Times λέγεται ότι εξετάζουν νομικές ενέργειες κατά της OpenAI.

Το Associated Press έχει ακολουθήσει έναν εναλλακτικό δρόμο, συμφωνώ-ντας σε μια συμφωνία αδειοδότησης. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Ένωση Εκδοτών έ-στειλε επιστολή στους υπουργούς της κυβέρνησης, όπως αναφέρουν οι Financial Times, ζητώντας «να τηρείται ο νόμος περί πνευματικής ιδιοκτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου όταν οποιοδήποτε περιεχόμενο απορροφάται από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και να λαμβάνεται εκ των προτέρων άδεια».

Από την πλευρά τους οι εκ-δότες του Ηνωμένου Βασιλείου φοβούνται ότι τα μέλη της κυβέρνησης θα εστιάσουν στην ενδεχόμενη αύξηση της παραγωγικότητας και τα οικονομικά οφέλη της τεχνολο-γίας, παραβλέποντας τις συνέπειες για τη δημιουργική βιομηχανία και τα ΜΜΕ.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα