Οι Chief Revenue Officers και Growth Marketers στους πλέον περιζήτητους ρόλους

Καθώς οι εταιρείες επιδιώκουν την ανάπτυξή τους στο πλαίσιο ενός περίπλοκου μακροοικονομικού περιβάλλοντος, οι ρόλοι που σχετίζονται με τη δημιουργία εσόδων και ανάπτυξης είναι πιο περιζήτητοι στους κλάδους των marketing sales και media, αναφέρουν νέα δεδομένα από το LinkedIn.

Η λίστα με τις ειδικότητες που θα αναπτυχθούν το 2024, αναδεικνύει την αυξανόμενη σημασία της επιχειρηματικής ανάπτυξης και της

κερδοφορίας τη νέα χρονιά, δεδομένης της επανεκκίνησης την οποία επιχειρούν τα brands μετά από ένα δύσκολο 2023. Η ειδικότητα με την ταχύτερη άνοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι εκείνη του Sustainability Manager, η οποία ακολουθείται από τις Sales Development Representative και Underwriting Analyst. Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει η Chief Revenue Officer, ενώ ακολουθούν οι Health Director και Growth Marketer.

Αντίστοιχα, για τις ΗΠΑ, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ειδικότητα είναι εκείνη του Chief Growth Officer, ακολουθούμενη από τις Government Program Analyst, Environmental Health Safety Manager και Director of Revenue Operations. Φέτος δε, αναμένεται ότι θα είναι η χρονιά του AI, καθώς 44% των επαγγελματιών marketing, πωλήσεων και media δήλωσαν ότι υιοθετούν το AI και λειτουργούν προληπτικά σχετικά με το upskilling τους.

«Η ύπαρξη ηγετών σε αυτόν τον ρόλο επιτρέπει στις επιχειρήσεις να έχουν κάποιον να επιβλέπει ότι οι πωλήσεις και το marketing οφείλουν να είναι αχώριστα και να εργάζονται μαζί», υπογράμμισε ο Tunji Akintokun, Head of Enterprise Solutions, UK and Ireland, LinkedIn.

(Πηγή: Μarketingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα