Οι προκλήσεις που θέτει στο media planning η επικράτηση του ΑΙ

Ενώ το παγκόσμιο ad spend προβλέπεται να ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια, για πρώτη φορά, το 2024, η υιοθέτηση του AI δημιουργεί ανησυχίες σχετικά με την ποιότητα των Μέσων Επικοινωνίας, οι οποίες επηρεάζουν πολύπλευρα το media planning & buying, σύμφωνα με νέα έκθεση του WARC. Αναλυτικότερα, οι βασικές τάσεις που εντόπισε το Future of Media

2024 είναι οι ακόλουθες:

Οι διαφημιστικές λύσεις που βασίζονται στο AI αυξάνονται, αλλά αναγκάζουν τους διαφημιστές να κάνουν συμβιβασμούς. Οι «walled garden» πλατφόρμες επεκτείνουν την εμβέλεια και την επιρροή τους στη διαφήμιση, εν μέρει, χάρη στην υιοθέτηση νέων δυνατοτήτων που βασίζονται στο ΑΙ, όπως το Advantage+ της Meta και το Performance Max της Google. Για τα brands, η διαφάνεια χρειάζεται να αποτελεί προτεραιότητα, όταν δουλεύουν με ΑΙ εργαλεία. Επιπλέον, οι δαπάνες για τη γραμμική τηλεόραση μειώνονται ταχύτερα από την κατανάλωση (-5,4% έναντι 2,7% το 2023).

Το WARC Media προβλέπει ότι η παγκόσμια κατανάλωση γραμμικής τηλεόρασης θα μειωθεί περαιτέρω 1,9% το 2024, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να δαπανούν περισσότερο χρόνο στη γραμμική τηλεόραση έναντι των streaming video, streaming music ή podcasts. Όμως, το κοινό της γραμμικής τηλεόρασης είναι μεγαλύτερης ηλικίας και στους προϋπολογισμούς θα πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν αυτό το στοιχείο. Τέλος, η μέτρηση της προσοχής βρίσκεται σε σταυροδρόμι, ενώ τα brands και τα agencies θα πρέπει να εξετάσουν διεξοδικά τα εργαλεία και τις μεθόδους των προμηθευτών και να διεξάγουν τα δικά τους πειράματα σχετικά με την προσοχή για να προσδιορίσουν την αξία της στη διαφήμισή τους.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα