Οδηγός της ΕΕ κατά των fake news για τον COVID-19

Δημιουργία σελίδας με πληροφορίες για το ξέσπασμα της πανδημίας.

Από τον αρχικό ισχυρισμό ότι ο ιός εξαπλώθηκε μέσω μιας σούπας από νυχτερίδα έως πιο «καυτές» αναφορές, όπως ότι χώρες της ΕΕ αντιμάχονται για τον ελάχιστο ιατρικό εξοπλισμό, η παραπληροφόρηση γύρω από την πανδημία του COVID-19, ανθεί. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας οι ψευδείς ισχυρισμοί «εξαπλώνονται ταχύτερα από τον ιό» και η κατάσταση έχει ήδη οριστεί ως «πανδημία πληροφοριών πλανητικών διαστάσεων».

Βασικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες ενεργούν ήδη για να περιορίσουν την εξάπλωση τους. Για

να υποστηρίξει την πραγματική και αξιόπιστη πληροφόρηση, η ΕΕ δημιούργησε κοινή σελίδα που αφορά στην αντίδραση της Ευρώπης στον ιό, η οποία σύντομα θα περιλαμβάνει ειδικές πληροφορίες για τη διόρθωση των κοινών μύθων που συνδέονται με το ξέσπασμα της πανδημίας.

Επιπλέον, ειδικοί και πολιτικοί από την ΕΕ και τα κράτη μέλη της πραγματοποιούν συχνά τηλεδιασκέψεις για να συζητήσουν το ζήτημα και να μοιραστούν τρόπους για την ενημέρωση των ανθρώπων, σχετικά με τους κινδύνους και τον τρόπο αντιμετώπισής της. Ασκείται, επίσης, πίεση στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες να λάβουν μέτρα κατά των διαδικτυακών απατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα