Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών με νέα «πράσινη» πιστοποίηση

Ακόμα μια διεθνή αναγνώριση για τις περιβαλλοντικές προσπάθειές του απέσπασε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος Airport Carbon Accreditation του ACI Europe. Μετά τα στάδια «Χαρτογράφηση» (2009), «Μείωση» (2011), «Βελτιστοποίηση» (2014) και «Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα» (2016), ο ΔΑΑ πιστοποιήθηκε στο τελευταίο στάδιο «Μετάβαση» (Transition).

Έχοντας επιτύχει

μείωση του ανθρακικού του αποτυπώματος κατά 60% από το 2005 έως το 2022, στο στάδιο «Μετάβαση» δεσμεύτηκε σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2025, μέσω του οδικού χάρτη, «Route 2025». Με την ολοκλήρωση αυτής της φάσης έως το 2025, θα εξασφαλιστεί η παραγωγή του 100% των αναγκών του ΔΑΑ σε ηλεκτρική ενέργεια για την επόμενη εικοσαετία.

Επιπλέον, προχωρά στη σταδιακή αντικατάσταση μέρους του στόλου οχημάτων του με ηλεκτρικά οχήματα, μελετά τη χρήση βιοκαυσίμου στα βαριά οχήματα και στον εξοπλισμό και εξετάζει την αντικατάσταση του φυσικού αερίου για τη θέρμανση και την παραγωγή ζεστού νερού καθημερινής χρήσης, με εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα