Ο CEO της P&G αλλάζει τον διάλογο περί DE&I

O CEO της Procter & Gamble, Jon Moeller, δεσμεύτηκε να αναλάβει δράση για τη συμπερίληψη και την ισότητα, με το σκεπτικό του να μην εστιάζει τόσο στο ζήτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης, όσο σε αυτό της επιχειρηματικής προοπτικής. Περισσότεροι από τους μισούς διευθυντικούς ρόλους της P&G καταλαμβάνονται πλέον από γυναίκες, και αυτό είναι ουσιαστικής σημασίας σύμφωνα με τον Moeller.

«Ένας

δυσανάλογα μεγάλος αριθμός των καταναλωτών μας είναι γυναίκες», τόνισε μιλώντας στο Consumer Analyst Group of New York Conference, «και είμαστε σε καλύτερη θέση να τους εξυπηρετήσουμε όταν έχουμε την εκπροσώπηση που θέλουμε». Υπάρχει επίσης εθνοτική ποικιλομορφία στους καταναλωτές της P&G, με τον Moeller να αναμένει ότι το 100% της ανάπτυξης κατά την επόμενη δεκαετία στην αγορά της Βόρειας Αμερικής θα προέρχεται από πολυπολιτισμικούς καταναλωτές.

«Χρειάζεται να τοποθετηθούμε με ενσυναίσθηση, κατανόηση και αποτελεσματικότητα για να κερδίσουμε τον καθένα από αυτούς», όπως επεσήμανε. Επίσης, στη συνεχή μάχη για ταλέντα, το DE&I μπορεί να λειτουργήσει ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σύμφωνα με τον Moeller, ο οποίος τονίζει ότι μια πρόταση με αξία για τους εργαζόμενους δεν μπορεί να μη βασίζεται και στην ισότητα. «Αν μετατοπίζαμε αυτόν τον διάλογο από την κοινωνική δικαιοσύνη στην επιχειρηματική νίκη, νομίζω ότι θα αποτελούσε μια πολύ πιο ισχυρή πρόταση, από την οποία κανείς δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί».

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα