Μια ακόμα συνεργασία Performance Marketing για Ogilvy και Zeniθ

Η Zeniθ, σε συνεργασία με τις social και performance ομάδες της Ogilvy, πραγματοποίησαν τη στρατηγική και το πλάνο επικοινωνίας για τον διαγωνισμό με δώρο ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Fiat 500e.

Έχοντας ως στόχο την ολιστική digital προσέγγιση για όλο το φάσμα του διαγωνισμού, η στρατηγική επιλογή

των καναλιών ενεργοποίησης σε Meta, TikTok, Google αλλά και programmatic συνδυάστηκε με δημιουργία original περιεχομένου, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε μέσου.

Το πλάνο επικοινωνίας, ακολουθώντας full-funnel στρατηγική, χωρίστηκε σε awareness/ consideration αλλά και σε lead generation πρακτικές. Αξιοποιήθηκαν όλες οι δυνατότητες σε κάθε πλατφόρμα με όλα τα διαθέσιμα formats και features, αξιοποιώντας παράλληλα trending visual/ content insights και πρακτικές ανά μέσο. Από πλευράς performance, ορισμένα από αυτά ήταν η ενσωμάτωση των search ads και ενεργοποίηση της νέας smart performance campaign στο TikTok, και η λειτουργία της performance max campaign σε Google.

Ταυτόχρονα, υλοποιήθηκε η διαδικασία μέτρησης και καταγραφής των lead forms στη συγκεκριμένη landing page, ώστε να υπάρχει αξιολόγηση και ανάλυση του CPΑ συγκριτικά με τους αρχικούς στόχους. Τέλος, προσοχή δόθηκε και στο on-page SEO για τη βελτιστοποίηση του landing page, συνεισφέροντας έτσι στην οργανική επισκεψιμότητα του διαγωνισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα