Κανονικότητα στην εποχή της ανατροπής

Εκκωφαντική σιωπή. Αυτός είναι ο «ήχος» που ακούω, όταν, από μία θορυβώδη και δραστήρια αίθουσα σύνταξης, βρίσκομαι να δουλεύω στο σαλόνι του σπιτιού. Κι όσο κι αν η τηλεόραση παίζει σε «λούπα» το ίδιο δελτίο ειδήσεων -με άλλους αριθμούς κάθε φορά-, η αίσθηση του «αφύσικου», κυριαρχεί. Νέα δεδομένα, lockdown, απότομη προσαρμογή.

Μέσα στην απόλυτη αυτή ανατροπή, η διατήρηση μιας κάποιας κανονικότητας, ορθώνεται επιτακτική. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους

για τον οποίο «κρατάτε» στα ηλεκτρονικά χέρια του υπολογιστή σας, αυτό το τεύχος. Ένα τεύχος που οργανώθηκε, συντάχθηκε και κυκλοφόρησε εν μέσω κούρσας οργάνωσης τηλεργασίας, συνειδητοποίησης της πραγματικότητας, αφομοίωσης καταιγισμού πληροφοριών.

Και όμως, συνηθίζουμε. Συνεντεύξεις, ρεπορτάζ, ειδικά αφιερώματα, όλα όσα περιλαμβάνει η ύλη ενός κανονικού τεύχους, σε μια περίοδο απόλυτης «μη κανονικότητας».
Σε αυτό το ιδιαίτερο λοιπόν τεύχος, ζητήσαμε από τον καθ’ ύλην αρμόδιο για το οικοσύστημα του marketing, τον Πρόεδρο του ΣΔΕ Γρηγόρη Αντωνιάδη, να κάνει για μας μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης.

Ποια είναι τα κύρια ζητούμενα που αναδύονται, πώς διαφοροποιούνται οι ανάγκες των brands, τι λέει η διεθνής αγορά, ποια είναι η εικόνα για την επόμενη μέρα. Μία λέξη μπορούμε να πούμε ότι προκύπτει από τα λεγόμενά του: «Υπευθυνότητα». Με ότι σημαίνει και όπως κι αν μεταφράζεται αυτό για τον καθένα.

Παράλληλα, μέσα από το πλούσιο επικοινωνιακό οπλοστάσιο των brands, είδαμε να ξεχωρίζει λόγω της συγκυρίας το E-Mail Marketing και αποφασίσαμε να το «φωτίσουμε» λίγο περισσότερο. Ποιες είναι οι κρυφές του δυνάμεις, γιατί μπορεί να φανεί χρήσιμο ειδικά σήμερα και τι σημαίνει συνετή αξιοποίηση στην εποχή του COVID-19; «Be helpful, relevant, compassionate», μας είπαν οι ειδικοί.

Στο ραντάρ των τάσεων της επικαιρότητας «χτύπησε» επίσης ο σχηματισμός ενός νέου οικοσυστήματος «προϊόντων-ασπίδα» για την υγεία και την υγιεινή. Μιλήσαμε μαζί τους, αναζητώντας τον κοινό παρονομαστή που προκύπτει για τη διαφημιστική προσπάθεια ετερόκλητων κατά τα άλλα κατηγοριών.

Στα ρεπορτάζ μας και με τη συνδρομή του DailyFax, καταγράψαμε τις αλλαγές που συντελούνται στον διαφημιστικό λόγο των brands, απογράψαμε το πρώτο «κύμα» συνεισφοράς των διαφημιζόμενων στη μάχη της Πολιτείας κατά του COVID-19, επιχειρήσαμε να σκιαγραφήσουμε τις κυριότερες αλλαγές στο τοπίο των Μέσων και κυρίως της τηλεόρασης. Αυτά και άλλα ακόμη συνθέτουν αυτό το τεύχος, που ελπίζει να συνεισφέρει με την παρουσία του στη δική σας αναζήτηση «κανονικότητας», μέσα σε μια πλήρως ανατρεπτική εποχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα