(Και) Η McDonald’s επενδύει στο AI

Μια μεθοδολογία στρατηγικών προβλέψεων, η οποία συνδυάζει τη δυνατότητα επέκτασης του AI με την ανθρώπινη κοινή λογική, ανέπτυξε η McDonald’s με την Descartes & Mauss.

Πρόκειται για μια προσέγγιση συστημικής μοντελοποίησης, η οποία αξιοποιεί έναν συνδυασμό από δεδομένα, προηγμένα analytics και τεχνογνωσία προερχόμενη τόσο από την αγορά όσο και από τον άνθρωπο, με σκοπό να χαρτογραφήσει πολλαπλούς αλληλένδετους παράγοντες αλλαγής σε ολόκληρη την κοινωνία, τη βιομηχανία και

τους καταναλωτές.

Η μεθοδολογία μοντελοποιεί τους παράγοντες αυτούς, ώστε να ποσοτικοποιήσει τις ενδείξεις αλλαγών στην κοινωνία.

Ενδεικτικά, τα οφέλη που παρέχονται στην εταιρεία είναι: 1. Παρακολούθηση των αλλαγών, προκειμένου να διαπιστωθεί πού παρατηρείται ανάπτυξη, πού όχι και ανάλογη προσαρμογή προτεραιοτήτων. 2. Παροχή στις εταιρικές ομάδες περισσότερων δεδομένων και μετρήσεων γύρω από φαινομενικά μη μετρήσιμα θέματα. 3. Παρακολούθηση της ωριμότητας των τάσεων στις αγορές διεθνώς για ακριβείς συστάσεις σχετικά με τον χρόνο επενδύσεων. 4. Εμβάθυνση και διερεύνηση συγκεκριμένων θεμάτων, σημαντικών για την εταιρεία, για τους ανθρώπους της και τις κοινότητες που εξυπηρετούν. 5. Δυνατότητα λήψης τεκμηριωμένων αποφάσεων σε λειτουργικούς πυλώνες-κλειδί, όπως τα μενού και η στρατηγική αγοράς.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα