Ισχύει η φημολογούμενη εξαγορά της HubSpot από την Alphabet;

Το ενδεχόμενο εξαγοράς της εταιρείας CRM και marketing automation HubSpot, με έδρα τη Βοστώνη και χρηματιστηριακή αξία άνω των 33 δισ. δολαρίων, εξετάζει, σύμφωνα με αναφορές του Reuters, η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet.

Στην περίπτωση που η συμφωνία αυτή γινόταν πραγματικότητα, το κόστος θα ήταν πιθανότατα

αρκετά υψηλό, περιλαμβάνοντας κάποιο σημαντικό premium επιπλέον της τρέχουσας αξίας και, επιπλέον, θα έπρεπε να είναι ικανό να παρακινήσει την εταιρεία να πωληθεί, ώστε να καταστεί μέρος της Google.

Σημειώνεται δε ότι οι δύο εταιρείες έχουν ήδη μια σχέση συνεργασίας μεταξύ τους, σύμφωνα με την οποία τα Google ads χρησιμοποιούνται για την προώθηση των πωλήσεων στο HubSpot – γεγονός το οποίο μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να αποτελεί εφαλτήριο για την έναρξη μιας συζήτησης εξαγοράς όπως αυτή. Δεδομένου ότι η Google παραμένει σταθερά σε ποσά κάτω των τριών δισ. στις εξαγορές της και η πλειονότητα των εταιρειών τεχνολογίας εφαρμόζουν, τα τελευταία χρόνια, προγράμματα «λιτότητας» , η συμφωνία δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στο περιρρέον κλίμα και σίγουρα θεωρείται δύσκολο να δικαιολογηθεί στους εργαζόμενους της.

(Πηγή: TechCrunch)

Keywords
Τυχαία Θέματα