Η επανάσταση του ΑΙ

Ποια τεχνολογία θα φέρει την επανάσταση στη δουλειά σας;

Το ΑΙ αναμένεται να φέρει επανάσταση στον κλάδο του marketing και της διαφήμισης. Τόσο στον τομέα των εικαστικών, όσο και στον τομέα του copywriting, το ΑΙ, μέσα από διάφορες πλατφόρμες, όπως το Midjourney και το ChatGPT, έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνει εκ νέου τoν κλάδο μας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες και κάνοντας τη δουλειά μας αρκετά πιο γρήγορη. Επιπλέον, θεωρούμε πως σίγουρα θα υπάρξει τεράστια βελτίωση, ειδικά στο digital marketing, το οποίο με τη βοήθεια της τεχνολογίας αναμένεται να αλλάξει δραστικά, με καλύτερες στοχεύσεις

κοινού, νέες προτάσεις από υπάρχουσες πλατφόρμες ή και εντελώς καινούργιες πλατφόρμες, που ακόμα δεν έχουμε καν φανταστεί.

Τι θα καθορίσει τη μάχη για την προσοχή του θεατή;

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και το AI πρόκειται να συμβάλουν ποικιλοτρόπως στη μάχη της προσοχής του καταναλωτή, καθώς πλέον, οι πλατφόρμες θα μπορούν να μελετήσουν και να κατανοήσουν τα ενδιαφέροντα του καταναλωτή ακόμα περισσότερο, παράγοντας, αυτόματα, περιεχόμενο προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις του (relatable content). Το περιεχόμενο αυτό μπορεί να συνδυάζει πολλαπλά μέσα, όπως κείμενο, εικόνα και ήχο, κάνοντάς το ιδιαίτερα ελκυστικό και ενδιαφέρον. Επίσης, μέσω της τεχνολογίας, θα μπορεί να γίνεται ακόμα καλύτερη ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων και παραγωγή γνώσης από αυτά. Και η γνώση αυτή θα διοχετεύεται πάλι πίσω, δημιουργώντας δεδομένα που θα οδηγούν σε ακόμα πιο στοχευμένες, εξατομικευμένες και άρα πιο αποτελεσματικές προτάσεις για τον θεατή.

Ποιες γνώσεις οφείλουν να κατακτήσουν οι αυριανοί επαγγελματίες του κλάδου σας;

Οι αυριανοί επαγγελματίες του marketing οφείλουν να κατακτήσουν μία ευρεία γκάμα γνώσεων και δεξιοτήτων. Σίγουρα θα πρέπει να εμπλακούν και εντρυφήσουν σε πολύ περισσότερα πεδία από εκείνα που ασχοληθήκαμε εμείς στις σπουδές μας. Πέραν, των βασικών αρχών του marketing, σίγουρα θα πρέπει να κατακτήσουν σε βάθος το ψηφιακό marketing, να μάθουν να αναλύουν δεδομένα και να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο performance.

Keywords
Τυχαία Θέματα